Reklama

Psychické problémy a INVALIDITA

z (St, 8. 10. 2014 - 18:10)

v - bereš toho nějak moc,holka. nejlepší na tom je lexoš, ten je z toho všeho asi nejvíc funkční. :)

v (Út, 7. 10. 2014 - 13:10)

beru sertralin,argofan,buronil,valproat chrono,na úzkosti růžový lexaurin ještě něco na noc ted si nevzpomenu,ale vysadila jsem postupně pár léku,neměly stejně na mě žádný vliv,cítila jsem se furt stejně at s němi nebo bez nich.

Thor (Po, 6. 10. 2014 - 18:10)

Tazateli, zkus si zjistit poločas rozpadu těch léků a za jak dlouho jej Tvůj organismus metabolizuje. Bude-li při testu na drogy při nehodě nebo silniční kontrole test pozitivní, v lepším případě to bude mastná pokuta, zákaz řízení až pobyt v base při smrtelné nehodě. Nejde o to strašit, jde o to, chovat se zodpovědně.

Thor (Ne, 5. 10. 2014 - 10:10)

Jakýkoliv Neurol, jakýkoliv Rivotril či Lexaurin je nepřípustné jíst před řízením auta.

dotaz (So, 4. 10. 2014 - 18:10)

Souhlasím s tebou ale tím...mám podobné problémy.
Chtěla jsem se zeptat,jaké berete léky, já mám léky,které nedovolují řídit auto, ale moc bych to potřebovala.
Děkuji.

V (So, 4. 10. 2014 - 18:10)

Já teda nevím, ale já se...Souhlasím s tebou ale tím bláznem mě nazvala má švagrová do toho udání,samozřejmě že nejsem žádný blázen,ona si asi řekla když jsem byla hospitalizovaná v PL,tím bláznem se automaticky stávám.Ale ono se jí to všechno vrátí i s úroky.

Steve (So, 4. 10. 2014 - 01:10)

Já teda nevím, ale já se bláznem necítím ani trochu. To je myslím-si trošku vedle a hlavně je to o mnoho horší stav. (blázen si mnohdy ani neuvědomuje co dělá či nedělá atd., prostě je jak se říká mimo) Když děláme v léčebně různé kvízy a psychologické testy tak to asi na blázna nevypadá, že :-)

Takže nejprve bych někomu vysvětlil co to znamená ono slovo "blázen" a srovnal to se svým stavem - třeba by to pochopil ač se to velmi těžko popisuje kdo to nikdy na vlastní kůži neprožil.

Takže proč bych nemohl vlastnit řidičské oprávnění a řídit vůz? (řídí lidé v mnohem horších stavech)

V (Pá, 3. 10. 2014 - 21:10)

Mám taky smíšenou anxosně depresivní poruchu 2-krát hospitalizovaná v PL a před loni mě udala má vlastní švagrová na dopravní inspektorát jak je možný že blázen může řídit.Samozřejmě na každou svini se voda vaří a má psychiatrička mi napsala a našla to i v zákonech že s touto diagnozou jsem obeznámena a mohu řídit,kdyby to nebyla pravda paní dr.by si to nevzala na triko abych někoho třeba přejela šla by hned sedět a podotýkám mám ID 1 stupen.

Marie (Pá, 3. 10. 2014 - 14:10)

Chtěl bych se zeptat,jestli...To si opravdu radši dobře rozmyslete, myslím, že s tím řidičákem by mohl být problém a pak budete mít navíc depresi z toho, že nmůžete jezdit. Navíc ID zejména 1. a 2. st. je pár korun. Jestli berete léky, tak tam je většinou napsáno, že snižují pozornost, atd. tak na to pozor.

Thor (Ne, 28. 9. 2014 - 10:09)

Ahoj Steve, znám to, co prožíváš. Chci Tě ujistit, že posledního půl roku jsem prožíval to stejné... a jak jsem byl v léčebně byl jsem tak v háji, že to nešlo zvládat. Poté, co se začaly dostavovat po propuštění ze špitálu sebevražedné myšlenky a proběhlo nějaké sebepoškozování, tak jsem si řekl - a dost! Léčili mě Eliceou 20mg a kopou dalších léků.Denně jsem bral 14 tabletek pouze na psychiku! Pak jsem viděl na internetu na youtube dokument - Smrt za balík... a potom ještě několik dalších a to mi otevřelo oči. Po vysazení Elicei mi začalo být podstatně lépe, vysazoval jsem to cca 2 měsíce a je mi podstatně lépe. Ostatní léky jsem částečně snížil, bez léků bych po tak dlouhé době nedokázal fungovat. Jsem sice úzkostný, kolikrát s nervama v zadnici, ale jak to je nevyhnutné, mám Neurol, na lehčí úzkosti mám kozlík lékařský. A než být v depresi, uvažovat o sebevraždě, jestli skočit pod vlak, nebo se zhoupnout na laně nebo nějaké jedy, tak už o sebevraždě neuvažuji, ne proto, že by svět byl o něco lepší, ale že ty léky mi nemění mysl. Nebyl jsem to já. A vím, že nejsem sám, co to takhle má! To je na tom nejhorší. Přijdeš k lékaři, ten předepíše léky a během čtvrt hodiny odcházíš s předpisem. To, jak to bude účinkovat, to se nedozvíš. Pak lidi jak jsou doma, nejsou v nemocnici jako Ty, tak se třeba zabijí a to je pak neštěstí. Jak jsem si rozřezal celou ruku jen proto aby se mi ulevilo, jsem si uvědomil, že to už zašlo dále, než jsem kdy myslel. Zvaž to. Nevysazuj však náhle.. to je největší blbost, která vede do kytek... ale o každém léku si přečti jak funguje, a zvaž jestli stojí za to obětovat játra, ledviny, srdce a další orgány, přičemž příznaky původní nemoci jsou ještě horší, než bez léků...Držím palce, ať najdeš svou cestu. Zodpovědnost za svůj život neseš Ty. Nikoliv lékaři, rodina a okolí...

roman66 (So, 27. 9. 2014 - 22:09)

Chtěl bych se zeptat,jestli nebudu mít problém jako řidič z povolání s diagnozou:smíšená anxiosně depresivní porucha. Jdu žádat o ID a mám obvy o řidičský průkaz

Steve (So, 27. 9. 2014 - 13:09)

Lord of Dizziness: Asi mám něco podobnýho, a nijak se to zatím nelepší. (Už jsem přes měsíc v PL) Kolikrát žasnu jak jsou ostatní spolupacienti oproti mě v pohodě, dokážou se i ledasčemu zasmát, dělat si srandičky z druhých či s nimi apod. Mě je přitom často fyzicky tak zle, nemám fakt náladu na šprýmování - přitom bych rád ale nejde to. Spíš výjimka kdy se cítím aspoň pár hodin tak nějak vpohodě. V práci jsou už pomalu nervozní kdy nastoupím a ptají se kdy už to bude - přitom pocitově vím že je to stále dost špatné. (objevují se deprese, třesou se mi ruce a další svaly k tomu to cítím různě bolestivě - někdy jen jako mírné pálení, jindy jako píchání). Hned jsem ze všeho rozrušený a pak tělo takto řádí víc a víc. Přestože jsem pod dohledem odborníků tak se mi zdá že neví co se mnou nebo na mě koukaj nevěřícně a myslej si že mi pomůže nějaké vykecávání o problémech jako bych byl zdravý ale jen pouze nešt'astný z nějakého životního problému. Nějak nechápou že potřebuju nejprve uklidnit ty fyzické problémy a až budu OK tak můžeme probírat problémy psychické. (to je jako nutit někoho s vysokou horečkou aby se šel s vámi bavit na zábavu)

h (So, 13. 9. 2014 - 14:09)

Jsem s nervama v prdeli,...ahoj určitě si o ten ID zkus zažádat za to nic nedáš.řekni to svýmu psychiatrovi on ti s tím poradí,ale nejdříve si zajdi bud na OSSZ nebo ČSSZ řekni že si chceš podat žádost a oni ti to tam vypíší,neboj zkus to.

Lord of Dizzine (Čt, 11. 9. 2014 - 20:09)

Jsem s nervama v prdeli, léčím se už 7let na psychiatrii, u toho jsem pracoval až do totálního kolapsu, kdy jsem teď pár měsíců na nemocenské a nález psychiatričky je F41.2 smíšená úzkostně depresivní porucha, nález doktora psychologa po všemožných testech je: "středně těžké deprese, osobnost akcentovaná, maladaptivní, senzitivní s výraznou osobnostní a výkonovou regresí, insuficiencí, hypobulie, neurastenie, panická reaktivita, téměř nulová frustrační tolerance, emoční a vegetativní labilita, výrazná hypoprosexie." Jde v té věci vůbec o něco žádat, nebo nemám šanci? Ani polovině názvů moc nerozumím, ale jak moje stará říká, k robotě to není a na důchod taky ne. Jde mi ale o klid, nezvládám skoro nic. Do kolapsu to šlo, teď skoro nic. Jen tenhle příspěvek jsem psal na čtyřikrát.

Steve (St, 10. 9. 2014 - 14:09)

Pampeliška: Přesně tak. Pak to vede kam? No k sebevraždám. (když se o tebe nikdo nepostará nebo nemáš takového ochotného)

vlasta (St, 10. 9. 2014 - 09:09)

Ahoj všem,jsem již zoufaly s me situace,již dva roky se lečim s depreseme,ktere vznikly dusledkem nedoslychavosti,jsem z toho zpufaly,špatně slyšim s naslouchadly-to pry neni duvod k invaliditě,ma lekařka mne řekla že si mam hledat zaměstnani ktere mohu dělat,ale kde ho najit když jsem pracoval na huti?Na vratnici mne nevemu,nebot nemam duchod a jinou praci nějk neseženu-ani prospěšne praci mne nedali,nebot mne ry muže porazit auto a nebo strom když se bude řezat,tak co mam dělat? Muj psychiatr řika,až si podam žadost o ducho že bych měl dostat 1 stupen,za porve kvuli tomu že již dva roky se u něho lečim i jsem byl hospitalizovan na odděleni-tam jsem se fakt zklidnil,jenže realita doma je jina,bez prace,bez peněz-prozatim mne živi otec z duchodu-je to smutny...a pry se přihledne i na tu nedoslychavost stejně je to vše zpusobeno nahlou ztratu sluchu..diky

Pampeliška (St, 10. 9. 2014 - 07:09)

Jinak...jak ty příspěvky tady pročítám, je to smutné, moc smutné.
Člověk v takové situaci aby se vyrovnal s tím, jak je nemocný, a ještě do toho musí řešit doslova existenční potíže. 4000 je tak na zaplacení nájmu v ubytovně. A možná ani to ne. Lidé s ID jsou odsouzeni k tomu, aby je živila rodina, to je fakt zoufalé. Jak se mají uzdravovat v takové situaci? To je opravdu likvidační.

Ano, jsou i lidé (a vždycky budou), co systému umějí využívat. Co naděláme. Ti ostatní, a skutečně potřební, mají smůlu...svět není postaven pro slabé. :-(

Pampeliška (St, 10. 9. 2014 - 07:09)

Noni, ani jedno nezvládám...Drevokocúre, jsi ze stejného kraje jako já, možná bych pro tebe měla tip na práci pro OZP, občas se ke mně podobné nabídky dostanou. Kdybys měl zájem, pošlu.
Můj mail:
[email protected]
Drž se, chlape. ;)

Drevokocúr (Út, 9. 9. 2014 - 17:09)

Noni, ani jedno nezvládám tak jak bych chtěl...k panice se přidaly depresivní stavy, ale nesmím se tomu poddávat. Co se týče zaměstnání nevím jestli bych sehnal nějakou chráněnou dílnu, výkonostně jsem na tom docela zle, soustředění v kytkách a do odpoledne se mi nedá rozhejbat, k večeru je to snesitelnější... Asi možná budu dělat nějaké ptačí budky,...A těm závistivcům, kteří nám naše problémy závidí - jen se smějte, na vás taky jednoho dne dojde :)

h (Ne, 7. 9. 2014 - 18:09)

Píšeš asi o sobě.

Reklama

Přidat komentář