Reklama

Psychické problémy a INVALIDITA

Markéta (Čt, 12. 8. 2010 - 20:08)

Vubec nekecám,protože můj...jenže tys předtím psala, že stačí zajít za obvodní a sepsta papíry a to není pravda, obvodní to akorát dá všechno dohormady nic víc....hlavní slovo má psychiatr , žádná léčebna ani obvodák.....

Monika (Čt, 12. 8. 2010 - 20:08)

no požadavek musí vznést...Není to zdaleka jen sociální fobie, jsou tam stavy depresí, úzkostí, strašný a nepřekonatelný únavy, podráždění , roztěkanosti, neschopnost se soustředit, jsem schopná hodiny brečet a nejde to zastavit... Hospitalizovaná jsem byla jednou, pak jsem na vlastní žádost odešla. Mám za sebou asi tři případy předávkování léky. Problémy s psychikou mám od dvanácti let, to vlastně byla i hospitalizace, a to dva měsíce !Nechtěla jsem chodit do školy, šikana. Bude mi 37 a těžko můžu čekat nějaký zlom k lepšímu.
Pro Vlaďku- je to asi doktor od doktora, tady je v mnohých věcech zmatek, takže proč ne i v těchto případech žádostí o ID. Alespoň ČID, k tomu si třeba přivydělávat, ale mít ten pocit, že mám alespoň něco jistýho.

vladka (Čt, 12. 8. 2010 - 17:08)

Vubec nekecám,protože můj psychiatr nechce o ID ani slyšet,jen mé obvodní poslal správu,o ID se v ní vůbe nezminoval.To vím taky,že to obvodní jenou sepíše a dá dohromady i odborné zprávy a pak pošle na OSSZ.Tak to bylo,proč bych si asi vymýšlela.A dnes mi přišlo z OSSZ předvolání na posudkové.Obvodní tam i dala správu z PL a ta je pro mne rozhodující.Máme s kamarádkou stejného psychiatra,byli jsme spolu zároven i v PL.A náš doktor jí taky řekl,že nedostane ID.A před 14dny dostala 2.stupen.Ano záleží i na správě od psychiatra.Napsal mi,že jsem v těžké depresi atd,myslíte,že bude do lékařské správy psát,že nemám na důchod nárok,to snad nechte na posudkovém lékaři.To mám nejraději,když mě někdo poučuje.

Mahtiel (Čt, 12. 8. 2010 - 10:08)

Taky si to myslím, že...Nemáš náhodou psychiatra v Brně?

Markéta (Čt, 12. 8. 2010 - 09:08)

Taky si to myslím, že...no požadavek musí vznést psychiatr, mě pořád doktor vnucoval důchod a já ho nechtěla , bála jsem se izolace.

On tě možná zrazuje protože ví, že u týhle poruchy se doma můžeš zhoršit a nevycházet ven vůbec .......a nebo je možný, že je to blbec, kterej nechce mít moc pac v ID.
Pokud vím tak oni se brání dávat na soc.fobii důchod, podle mě bys musela mít hospitalizace za sebou .....
Každopádně musí napsat psychiatr posudek a musí tam napsat jak to vidí s důchodem, jak ti tam napíše že ho nepovažuje za vhodný, nepomuže ti nikdo.

V žádosti musíš mít všechny odborný posudky ......a pak to obvodačka pošle na komisi. Obvodačka je poslední kdo na to má vliv, není odborný lékař.

Monika (Čt, 12. 8. 2010 - 09:08)

tak to kecáš Vladko,...Taky si to myslím, že psychiatr mi musí dát minimálně nějaký papír pro obvoďačku, ona ty informace nemá, nebo maximálně ode mě, ví že nejsem moc ok,ale to stěží stačí, to je jasný. Já mám navíc i dost v háji záda a to by zas musel být papír od neurologa atd. Psychiatr mi řekl: vždyť jste mladá ( dost trapné, když to mají i dvacetiletí), a ať se nikam neženu, že ID je až poslední možnost, že se tím sama dopředu odepisuju a vzdívím. Ale já prostě vím, že jsem totálně v háji, že nezvládnu denně chodit makat,jsou dny, kdy nemůžu nic, pomalu si ani dojít na záchod a hodně stěží zvládnu dítě, ale to mi teď pomáhá otec, protože je v důchodu.A z čeho budu jako po mateřský žít, to těžko člověku přidá na klidu, navíc je mi jasný, že tohle by bylo vyřizování na dlouhý lokte a rodičák mi končí v prosinci a pak nic, max. podpora, ale to tak dva tisíce, jsem z toho v...Takže jít na sociálku, vyzvednout papíry a donutit psychiatra něco napsat..Každopádně tedy vznést požadavek musím já, to jsem právě nevěděla.

Markéta (Čt, 12. 8. 2010 - 07:08)

Ahoj Moniko,domluv se ze svou...tak to kecáš Vladko, obvodní je ti nanic bez odbornýho posudku psychiatra. U rozhodování o důchodu se vždycky opírají o vyjádření a doporučení psychiatra , obvodačka to jen všechno dá dohromady a pošle .Nejvíc záleží na tom co napíše psychiatr.

Monika (Čt, 12. 8. 2010 - 01:08)

Moc děkuji za radu Vlaďko....Sorry za překlepy, psala jsem bez brýlí a to špatně vidím :-).

Monika (Čt, 12. 8. 2010 - 01:08)

Ahoj Moniko,domluv se ze svou...Moc děkuji za radu Vlaďko. Cítím, že k tomu asi budu muset dojít, psychické problémy mám řadu let, je to smíšená depresivně.úzkostná porucha, porucha osobnosti , sociální fobie a nevím co ještě. Měkdy to jde, ale jindy nejsem schopna ani jít nakoupit. Teď mi bude končit mateřská a nevím co dál.Práci mít nebudu, v té minulé jsem skončila, no můj příběh by byl na dlouha. Netěší mě, že by jsem se sama takto měla odepsat, sebevědo,í to jistě nepřidá a co okolí, rodina přítele atd. Málo kdo uznává, jak dtrašné můžou tyhle stavy být, mállokdo si to umí z těch "zdravých" představit, to peklo. Dítě jsem si pořídila až pozdě, moc jsem se bála jak to zvládnu a aby to nezdědilo, ale riskla jsem to a jsem moc ráda, i když to není lehké, malý je strašně hyperaktivní, ale je to mý zlatíčko.Vlastně jsem včera chtěla jen přidat příspěvek a omylem jsem to napsala jako reakci na tvůj předchozí,to jen na vysvětlenou.

vladka (St, 11. 8. 2010 - 17:08)

Ahoj Moniko,domluv se ze svou obvodní lékařkou.Mě třeba psychiatr řekl,že ID nedostanu.Tak jsem šla k obvodní,domluvila se s ní,poté jsem šla na OSSZ,nebo na ČSSZ.Kde si musíš vzit dokumenty k tomu potřebné.Úřednice to se mnou vše napsala,asi za dva dny mi došel od nich dotazník,který jsem zanesla obvodní,ta tam vše potřebné napíše k tvé diagnoze a pošle na OSSZ.A do pár týdnů si tě pozvou a bud ti ID přiznají,nebo naopak.

Monika (Po, 9. 8. 2010 - 23:08)

Ahoj máš pravdu,já byla ta...
prosím o radu. Kam se mám nejprve obrátit v případě žádosti o ID ? Na psychiatra, nebo obvodního lékaře ?

vladka (Po, 9. 8. 2010 - 15:08)

Ahoj máš pravdu,já byla ta třetí na kterou si nepamatuješ.Sehráli jsme to jen ve třech.Takže máme stejnou diagnozu,já už si zažádala o ID.Obvodní mě na OSSZ už poslala papíry,takže ted jen čekám až si mě pozvou.Tak mi drž palce.

*M* (Ne, 8. 8. 2010 - 20:08)

Já si pamatuji, že na scénce byly tuším čtyři holky: jedna převlečená za zajíčka, pak ten čaroděj v brýlích a ty další už si bohužel přesně nevybavuji. Myslím, že jedna měla černou kratší sukni.
Já mám smíšenou úzkostně-depresivní poruchu a obsedantně kompulzivní poruchu.

vladka (Ne, 8. 8. 2010 - 19:08)

Ano,byli jsme u vás na 9 na velikonočním"VEČÍRKU".Sehráli jsme tam i scénku,tenkrát jsem seděla v prostředku,měla na sobě žlutý šaty a modrý šátek a ve vlasech větvičku- zlatý déšt.Nakonec jsme si docela hezky zazpívali,Pepa hrál se sestričkou Vlasičkou na kytaru.Tak nevím jestli si na mě pamatuješ.Tenkrát jsme byli asi dvakrát před tím na vašem oddělení domlouvat co a jak s vaším předsedou,no a odpoledne byla bezvadná diskotéka nad Potáčem,kde jsme taky byli.A s jakou diagnozou ses tam léčil ty?Já mám anxiosní poruchu+smíšenou úzkostnou a depresivní poruchu.I když by to do mě prý málo kdo řekl,protože já své problémy umím dobře skrývat,takže na povrchu to na mě nejde poznat,ale to pozná málokdo,hlavně ne zdravý člověk.

*M* (Ne, 8. 8. 2010 - 15:08)

Ahoj VLADKO
já byl v tu dobu na 9. :-)
Asi jste u nás byli i na velikonoční "večírek". Alespoň pár holek z 3 tam bylo.

vladka (Ne, 8. 8. 2010 - 14:08)

Ahoj *M*já byla v Černovicích na otevřeném oddělení 3 a to od 15.3.-16.7.2010 a naproti byla mužské otevřené oddělení č.9.Tak nevím na kterým si byl ty,ale potkat jsme se mohli.A já osobně s elektrošoky neměla zkušenost,ale kamarádka co tam leží do ted,za kterou i ted v úterý pojedu na návštěvu do PL,se zminovala,že jednou byla na elektrošoku.Byla pod narkozou,takže nic necítila.A pomohlo jí to,ale jen dočasně.Já se třeba léčím ještě mimo to s vysokým tlakem+šelestí atd.takže nevím,jestli by to bylo pro mě třeba vhodný.A taky vím,že je dávají psychicky nemocným,kterým léčba dlouho nepomáhá.Já tam byla 4 měsíce,je fakt,že mi taky nepomohli.I když jsem byla moc spokojená,ale nasadí hromadu léků a sem na tom stejně jako,když jsem tam šla,v mém případě to znamená,těžké depresi.A taky mi je dost často zle,mívám úzkostlivé stavy.Takže podle mne je hospitalizace sice fajn,ale člověk si tam jen odpočine,jinak jsme si tam připadali jako pokusní králíci.Jinak nevím.

RAFAN (Ne, 8. 8. 2010 - 02:08)

DÁVEJTE SI VŠICHNI KUREVSKY BACHA NA TO CO VÁM VLÁDNÍ MAFIÁNI PSYCHIATŘI DÁVAJÍ ZA LÉKY!TO PRÁVĚ ONI V ČELE S PREDÁTOREM Č.R. VÁCLAVEM KLAUSEM Z VÁS ZDRAVÝCH OŽEBRAČENÝCH OD NICH DĚLAJÍ ONI INVALIDY.XINDL JEDEN PSYCHIATRICKEJ§

*M* (So, 7. 8. 2010 - 13:08)

Máte někdo osobní zkušenosti
s elektrokonvulzivní léčbou - elektrošoky?

*M* (So, 7. 8. 2010 - 13:08)

pro VLADKU
Jak si tak pročítám Tvoje starší příspěvky, tak píšeš, že jsi byla v PL Černovice. To jsme se tam možná dokonce mohli vidět, byl jsem tam zrovna taky (na otevřeném oddělení).

*M* (So, 7. 8. 2010 - 13:08)

taky mě čeká ID, zatím...pro K
Jestli si chceš dopisovat po emailu, tak můžem. Taky si rád podiskutuji s někým, kdo má stejné problémy.

Reklama

Přidat komentář