Reklama

Psychické problémy a INVALIDITA

Tamara (Pá, 16. 10. 2009 - 19:10)

paní Marie nezlobte se,ale...souhlasím s Janou, četla jsem Radimkovy příspěvky. On neřeší žádné onemocnění, ale jak se vyhnout po svůj produktivní věk, který čítá desítky let práci a získat bezpracný příjem -ten, který je ze zákona pro něj možný. Jeho diagnoza je jen a jen lenost šmrncnutá pěknou vyčuraností. Pokud by byl psychicky tak na dně, neměl by energii donekonečna vysedávat a psát na netu. Jeho životní cíl je ID a víc jej nezajímá. Lituju jeho rodiče a jeho vlastně taky a nakonec mu fakt ten ID přeju když po něm tak prahne. Tento kluk nemá na to, aby denně pracoval vydělával a živil třeba rodinu, no, není sám, ale jeho život je chudý. Vždycky bude potřebovat někoho, kdo by jej živil, až nebude mít rodiče, nevím.

Marie (Pá, 16. 10. 2009 - 18:10)

Jani nečetla všechny,ale v pořádku určitě není,když o to tak bojuje sám,již to není v pořádku,ani nevíte ,jak ráda bych byla plně funkční a nemusela tohle absolvovat já.Ale popíjet by rozhodně neměl a pokud nepracoval,tak bude mít 2000,kč a bude rád,je k tomu hrozně papírů,jen to co jsem absolvovala já,tak toho tedy bylo a to mě čeká teprve komise,a já jsem zničená,že tam půjdu,
takže na jednu stranu ho nechápu,ale na druhou nevím,do jeho duše nevidím.

jana (Pá, 16. 10. 2009 - 16:10)

kkk......................a...paní Marie nezlobte se,ale četla jste jeho příspěvky.Co vše absolvoval kvůli důchodu.On přece chce aby jsme mu poradili,jak to zahrát na doktory a posudkovou komisi.Přece by u mnoho psychiatrů,kteří mu dali léky na léky popíjel neužíval je.Naopak na všechny lékaře nadává,přece když je Vš podnikal měl 5000kč.tak asi velký pracant nebude,navíc v jeho věku nemá ani naděláno,důchod když vybojuje tak bude mít almužnu v dnešní době.Nechci mu ublížit myslím si své.

Marie (Pá, 16. 10. 2009 - 16:10)

kkk......................a jak víš ,že je Radimek simulant?Já myslím,že by 100x raději byl zdravý a pracoval a radoval se ze života,než měl ID................

kkkk (Čt, 15. 10. 2009 - 21:10)

Bez psychiatra simulant Radimek PID nedostane !

(Čt, 15. 10. 2009 - 20:10)

Ilen..........tak např. já...úplně s oběma souhlasím,vše poplatíme a počítám co v obchodě vzít aby jsme vyšli.A to ještě navíc člověk se deptá psychicky co bude dál,jak jsem psala.

Ileen (Čt, 15. 10. 2009 - 20:10)

Ilen..........tak např. já...Naprosto to chápu.
Před "krizí" se dala sehnat práce na zkrácený úvazek, možná brigáda, zkrátka byla možnost přivydělat si to, co chybí do původní výplaty, když byl člověk zdravý a normálně vydělával. Jenže situace se změnila, nezaměstnanost vzrostla a ČIDůchody zůstávají...

Marie (Čt, 15. 10. 2009 - 14:10)

Ilen..........tak např. já ,nekouřím,nepiju alkohol,nepiju ani kávu,nejsem vůbec náročná,ale mám ještě nezl.dceru ,ano manžel vydělává,ale zase to není tolik,máš pravdu byla bych raději zdravá a také mám strach,že žádnou práci neseženu,mimo to nemohu dojíždět

Jiří .........porad se svým lékařem,já jsem se x let bránila ID,ale už to fakt nejde

Přejte mu to (Čt, 15. 10. 2009 - 13:10)

právě jsem si našla zpětně...Tak mu to, Radimkovi, přejte a bude vám taky přáno!

Ileen (Čt, 15. 10. 2009 - 13:10)

nyní u mě probíhá podávání...ČID dělá okolo šesti tisíc čistého a kdo má partnera se stálým příjmem, nemusí živit sám rodinu a platit nájem, dá se to zvládnout s osobním omezením (konec nákupů oblečení, lahůdek, kosmetiky, kabelek, botiček, kafíčkek s kamarádkami, divadel, kin, dovolených s Čedokem...). Zeskromnit se.
Ale práci neseženete. Jednak vám není dobře a pak, marody neberou, protože nehodlají platit nemocenskou. Možné některé státní instituce, úřady mají povinnost zaměstnávat určité % lidí se zdr. omezením, ale kde na vás čekají? A známí vám budou závidět, že nemusíte dělat, a když si budete stěžovat, že jste společensky klesla a chybí vám finance, doporučí vám jít dělat uklízečku, nebo zahradnici, zametat ulice, doplňovat zboží do regálů.
Lepší je být zdravý a bohatý, než nemocný a chudý...

Jiri (Čt, 15. 10. 2009 - 11:10)

Mam take trapeni s psychikou. Prodelal jsem mnoho negativniho, jak urazu, mam zdravotni omezeni, tak po psychicke strance jsem mel da se rict velmi tezky zivot. Nebudu popisovat detaily, bylo by to na knihu. Dusledkem je to, ze obtizne zvladam praci, navic ta prace sama o sobe je psychicky nesmirne narocna, vycerpavajici. Vadi mi hluk, vadi mi zatezove stresove situace, trpim nespavosti upornou, lecim se na srdecni arytmii, ktera souvisi s psychikou. V praci bojuji, nevzdavam to, ale kdyz uz se to neda, zavrate, arytmie, tres, atd...skoncim vzdycky na nemocenske, do duchodu mam 28 let... nevim, jak to budu zvladat dal. Kdyby slo aspon mit castecny duchod a uvazek na 50% trebas, to bych zvladnul. Kdo ma poskozene nervy, vi, o cem mluvim. To se uz nikdy nespravi. Uz to tak mam mnoho let.

Marie (Čt, 15. 10. 2009 - 08:10)

nyní u mě probíhá podávání žádosti o ID též na psych.potíže,podotýkám,že mám odpracováno 34let,mám vzdělání,ale nejsem prostě fit.Pokud chcete,pokud ID dostanu,jedná se spíše o čID,napíši vám kolik,ale nejsem si jistá,zda se z toho dá vyžít a že bych k tomu našla práci těžko,neumím si to vůbec přdstavit jakou a kde

(Čt, 15. 10. 2009 - 07:10)

Nevyléčená nemoc a ID je...právě jsem si našla zpětně pár příspěvků,kde mu lidé i nadávají,dost ostře.Pak mu radí pracovat,koníčky ,nebýt sám,nepít a deprese se zmírní.A dospěli k názory ,jestli ty stresy deprese,nemá zrovna s tohoto,že usiluje o důchod.Myslím si,že pokud už podstoupil tolik vyšetření tak asi lékaři,co mu i ty léky dali,kdyby ho uznali tak by mu ten aspoň ČID. dali.Nejsem proti němu zaujatá ,ani mu nic nepřeji,mám nějak tak divný pocit jestli,nemá i problém s tím pitím a tady jsou pak ty absťáky právě deprese.

Marek (St, 14. 10. 2009 - 23:10)

Sem od narozeni nevidomy.
Od 18 sem na vse sam, coz je zahul rok a pul na ulici, pak byt, soud s rodici. Prezivani, 4 firmy jen vydelavali na mem postizeni. Ted mam dobrou praci, ale problem je handicap, moc toho pro firmu nemohu udelat, takze to asi konci?

Ileen (St, 14. 10. 2009 - 20:10)

IIeen máš pravdu jak jsem...Nevyléčená nemoc a ID je opravdu sociální propad. Lidi s VŠ, nebo se SŠ, kteří celý život poctivě makali, měli funkce, patřili do společnosti a hlavně dobrý pocit, že jsou ve solečnosti co platní, najednou docházejí na pracáky a mají stát fronty na sociálce! To je psychické trauma a každodenn, vyčerpávající boj o přežití! Ale stát zajímají jen ti, kteří odvádějí daně. I když žijeme v 21. století, tohle je skoro středověk. A co s tím naděláme?
P.S.: Radimka jsem nečetla od začátku, ale pokud se zajímá o hospitalizaci na psychiatrii a ID, i když je to pár peněz a nemá motivaci žít "normálně", nějakou diagnózu asi mít bude. Já mu věřím, že není zdravý. Zdravý se chová jinak.

(St, 14. 10. 2009 - 19:10)

U mě se vytvořil názor, že...IIeen máš pravdu jak jsem psala,právě mě jejich moc líto též.Jsem též ráda že mám aspoň něco,ale jsem psychick zdeptaná co bude až budu nedej bože na podpoře,nebude pro mě práce.Minulý týden jsem se dívala na Máte slovo,paní po zaplacení všech pohledávek jí zůstalo 8kč. na den.To už měla starobní a Kalousek jí radil na úřady žádat o příspěvky.Normálně mě tekly slzy,když říkala já jsem se narodila spíš jak Vy dělali se soboty přesčasy,dnes v mém věku mám chodit žádat na chleba.To mě štve když tu čtu toho Radimka,jak nadává na doktory,posudkové komise,chce radu jak zahrát aby mu důchod dali.přitom na léky popíjí tak vážně hlava to nebere.Je to blbé jen aby jsme tu práci ještě měli,nebo u nás pořád straší s propouštěním,tak chápeš jak mi je.Dobrou noc Lída

Ileen (St, 14. 10. 2009 - 19:10)

přesně tak mi když dávali...U mě se vytvořil názor, že ČID je na prd! Měl by být prostě jen ID. Vím, že jsou lidi, kteří se nezvednu z postele a jsou odkázaní na pomoc druhých a je mi jich líto. Na druhé straně ti, co se zvednou a dostávají almužnu s tím, že si mají přivydělat, když není práce ani pro zdravé, na tom jsou taky bledě, ale aspoň trochu jim tělo funguje. Může to ale dopadnout taky tak, že neustálým stresováním, z čeho budou žít, si vezmou život a začínám si být jistá, že by to institucím, úřadům, posudkářům, nakonec i šťastnějším spoluobčanům, kteří si užívají zdraví a zaměstnanosti, vlastně vyhovovalo - ubylo by hladových krků. Akorát by už na fórech neměli komu sprostě nadávat.

Mnohem více pří (St, 14. 10. 2009 - 16:10)

to si nenechte ujit...http://www.cssdprotivam.cz/

(St, 14. 10. 2009 - 16:10)

Radime, to s chráněnou dílnou...přesně tak mi když dávali částečný in.důchod,jsem brečela myslela jak jsem nemocná .Mám astma zrovna ted to počasí,je hrůza.Když nebyla-není práce jsem doma první mám důchod,zapomínají,že částečný.Jen takové práce vedlejší,cítím méněcenná,Radime a ty hledáš nemoc na důchod.Píšeš podnikals měls 5000kč.,kolik myslíš že dostaneš nanejvýš podporu.Co bych já dala za to abych byla zdravá ty záchvaty Ti nepřeji.

enis (St, 14. 10. 2009 - 15:10)

to si nenechte ujit www.tojesila.cz

Reklama

Přidat komentář