Reklama

maniodepresivita

Martin (Čt, 26. 7. 2012 - 13:07)

Veronika: máš pravdu, jenom si dej příště pozor, na co odpovídáš. Ela psala svůj příspěvek v roce 2003 :-)

Veronika (Čt, 26. 7. 2012 - 09:07)

Ahoj holka, koukej od něj...Milá Elo, to co tady píšeš jsou nesmysly......pokud se člověk, co je takto nemocný nějakým způsobem léčí a dodržuje rady lékařů dá se s takovou nemocí normálně žít.
Sextonko...pokud nechce Tvůj přítel jít k lékaři je to špatně...on sám se s tím nepopere a Ty mu můžeš být jen podporou, ale člověk, který je takto nemocný a nechce se léčit, tak mu bohužel pomoct nejde. Musíš ho přesvědčit o tom, aby šel k lékaři nebo ho zrovna objednat k psychiatrovi a dovést ho tam....můj otec má maniodeprese, tak vím o čem mluvím.

P. (Ne, 22. 7. 2012 - 12:07)

P.: O čem ale psát, když...Ahoj Martine, tak u mě novinka:( Začala jsem brát Asentru, na úzkosti...
Ztráta zaměstnání, smrt neteře (15 let), nové náročné zaměstnání a problém je na světě.
Tím, že jsem nabriefovaná :), tak jsem hned věděla, která bije, a letěla za psychiatrem. Byl úžasný a v podstatě zklamaný, že jsem se diagnostikovala sama a on už nemá práci :)))
Léky zabraly a mně je už mnohem lépe! Není to ideální, ale úzkost už nebolí...
Překvapilo mě, když řekl, že léky malinko zaberou už za 4 dny a ono opravdu jo!
Mějte se krásně a užívejte léto, snad se teploty zvednou. Já přijela ze 44 °C a 12°C v noci byla teda síla :(

Julie-Martina (Pá, 20. 7. 2012 - 21:07)

P.: O čem ale psát, když...Ahoj Martine a všichni ostatní. U mě taky dobrý. Beru sice Zoloft a Quetiapin, ale vše v pohodě.... Právě se chystáme na Vysočinu, tak snad bude lepší póčo. Po návratu Ti pošlu maila a vše povyprávím. Měj se krásně a všichni ostatní také!

Martin (Pá, 20. 7. 2012 - 21:07)

P.: O čem ale psát, když se opravdu nic zvláštního neděje :-). Mám se již delší dobu dobře, tedy v rámci možností. Poctivě polykám bobulky a snažím se (již s většími obtížemi) dodržovat určitý denní řád. Poslední týden je tedy trochu náročnější, ale to je příliš krátká doba na nějaký vstup do diskuze. Pokud by se to dále hrotilo, tak se určitě ozvu.
A jak u vás ostatních?

P. (Pá, 20. 7. 2012 - 20:07)

Sakryš, tady se nic neděje! To je dobře nebo špatně? :)

blackfoot b. (So, 3. 3. 2012 - 11:03)

Ahoj,

není tady rodinka s maniodepresivní/bipolární maminkou? Rád bych si někdy popovídal s ní nebo s tátou, jak to doma dáváte?

P. (Ne, 12. 2. 2012 - 16:02)

Ahoj Martine, po dlouhé době zdravím. Mám se relativně dobře, zrekonstruovaný byt je nádherný :). Přeji vše nejlepší v tom novém roce!

Martin (Čt, 29. 12. 2011 - 22:12)

Reagoval jsem na příspěvky, které už naštěstí byly smazány.
Jinak zdravím všechny účastníky této diskuze a přeji jim mnoho zdraví do dalších dní.

oprava Ela si ( (Čt, 29. 12. 2011 - 20:12)

Proč NESMYSL
Martine ty jsi...Lenka vykládá o světě kde si lidé pomáhají a strašně je baví nemocní ať duševně nebo tělesně. Patřím mezi paka se také snaží všemi způsoby pomoci a jak jsem to slízla jen za za to že chtěla napsat proč jsem se lekla :O) při sebevraždě abych varovala ty co jednou nezachrání. Nehemzám jen,vím že utírat někomu zadek od hovínek -kazí a hodně život a jen soucitnost a láska tě udrží pořád neblinkat sevřením žaludku a ne z těch hovínek- ale z bolesti člověka co vlastní ten prdýlek. Proto jsem ráda za naivky jako je Lenka,Eva -kamarádka atd.Pa

Monika: Ahoj Ma (Čt, 29. 12. 2011 - 20:12)

Proč NESMYSL
Martine ty jsi asi už jen "definice" BAB, ne člověk s porucho BAB.Mohu se zeptat na ten nesmysl?Snaha něco vysvětlit proč toho je někdy moc za život a ne jen - fňukat a vypsat léky ?Nebo to že například Lenka na to kápla a většina z nás jsou prudiči? Já to P. napsala protože on nemohl z mých pár předešlých vět znát život a opravdu třeba poradit a ne jen naštvat. Ty brďo jsem ráda že ikdyž mám zas chřipajznu, tak vyslechnu a zkusím pomoci kamarádce i třeba magůrkům (co pálí svíčky v dětském pokoji a mávají křížem)Tak se mějte co nej.

Martin (Po, 26. 12. 2011 - 14:12)

No, doufejme, že se tato bouře nesmyslů brzy přežene a bude tady zase klid.
Založte si vlastní diskuzi!

schiz (Po, 26. 12. 2011 - 12:12)

láska nehněvaná není milovaná

moniko-schizák (Po, 26. 12. 2011 - 11:12)

po zyprexe to skončilo alespoń u mne je tam ale menší chuŤ nna sex-proto vydrž brát ty léky které bereš-nevím jestli už máš baby-mim..NO Takový je život já mám 3 syny a tež jsem si tím prošel člověk se s bolestí rodí a s bolestí usina ...raduj se v mladostí své

Monika (Ne, 25. 12. 2011 - 18:12)

PS: sorry za ty hrubky :O) a snad jste dostali od Ježicha dobrou náladu.

Monika- Zdravý (Ne, 25. 12. 2011 - 18:12)

Hezké dny. Pro P. Tento názor neházej do éteru - zbytečně našteveš lidi kteří nemají jen ufňukanost z BAB. Naposled jsem to slyšela od obvodní dr. Slečno alééé jste zdravá, nějaká virozka to má každý. (dokumentaci od 5let!! měla) Za krátkou dobu při práci - letíte na zem - mozková přídhoda- ochrnutí půlky těla.
Na neuro jen zírali,že u dr byla, ale..
Ano vím mohla jsem se narodit jako somálec a bylo by to hroší :O). Jenže to je furt.Forma, nevím nikdo mi to neřekl, zatím rehabilitujcí, ale atakujcí po každé chřipce.Léčba bilog.RS není léčba rozky ale jednoho z příznaků, pomohla by aby se vozík oddálil ale nedostaneš se, dokonce už nedávají ani pomocné látky na potlačení imunity a antivirotika.Jen velké krabice kortikoidů - játra v čoudu, bleju. Asi tak. Co se týče stresů, zase vím že nejsem sama, ale i přátelé, co mě zanají leta,napřed zdědšení co fut je - matku BAB málem nepřežiješ -doslova, 15ky co žijou sami také zažívají samé jobovky až po smrt -oběšení přítele, jeho podvod na mě a z mrtvoly nic nedostaneš ač tvůj podpis není nikde -policie uzná ale platit musíš. No to víte přežijete i že se vám zabije láska i že podvod, 5let bez dovči... jenže máte naději že to skončí. Tohle až po smrti.Proto jsem hledala "pohlazení" protože můj přítele občas pláče (ono vidět křeče, nebo trhání těla) tak komu si vzdychnout? Jo chtěla jsem tu popsat proč už se nechci zabýt. Já totiž nejsme takový cvok a ufňukanec jak to vypadá a i psychiatričce jsem řekla o řezaní skalpelem abych se nezabila. Odpověď: Hmmm...antidepresiva už nemusíte. Cha absurdní, jo... Za 4dny jsem se otrávila,jen díky psovi žiju. Někdy to napíšu, protože třeba co jsem zažila pomůže někomu aby se nezabíjel, mě to vyděsilo tak že se už zabít nemůžu. Takže opravdu slovo stres používají lidé,pro které je stres vyhazov z práce, nebo rekonstrukce...Pro mě je to maličkatá nepříjemnost. Nepíši to jen kvůli sobě...vím že osudy jsou ještě horší.

Monika Manio (Ne, 13. 11. 2011 - 00:11)

Ahoj. Pro P. No jo snažím se vydžet ale když to vezmu objektivně jsem tu už k ničemu, vadím i sama sobě, po kortikoidech jsem ztloustla, mám dny kdy se mi málem rozskočí srdce a pak zas jen spím neschopná se probudit i jidlo či jiné věci. Do toho jedna viroza za druhou, alergie atd... také mám problémy od mala, narostly mi blbě šlachy u kostí či co takže mě bolí každý pohyb a prý se s tím nic nedá dělat, od jakživa furt průdušky. Mno jak vidíš jsem nyní jak uskuhraná babka. Jenže tak je to už moc dlouho a mě to vadí, nechci být furt na obtíž...

Martin (Po, 7. 11. 2011 - 11:11)

Luděk: V podstatě beru jen stabilizátory a AP. Konkrétně
25mg Zoloftu (AD, homeopatická dávka :-)) 750mg Valproátu (stab., nízká dávka)
150mg Lamictalu (stab., normální dávka)
10mg Abilify (AP, normální dávka).

P. (Po, 7. 11. 2011 - 05:11)

Ty jsi hezky naivní P, je...Mozna jsem naivni, ale vydrz, stopstav nebude navzdy, ale taky zalezi jakou formu RS mas. Ja osobne hapruju se zdravim od svych 16 let. Jo, biologickou lecbu mam, ale ne na RS...

Julie (Ne, 6. 11. 2011 - 22:11)

Ahoj všichni! Také jsem tu dlouho nebyla, tak to musím dohonit. Martine moc díky za mail, už jsem Ti také odepsala. Co se týče léků, také jsem brala Lamictal a AP, přičemž jsem byla sice klidná, ale celkově oploštělá, bez chuti do ničeho, taková nemastná neslaná. Je to již téměř rok, co jsme vysadili AP a stabilizátory, a namísto nich nyní užívám pouze AD Seroxat a Wellbutrin, kombinaci fungující jak na serotonin, tak na dopamin a na noradrenalin. Mánie se nedostavila, naopak se cítím s touto kombinací velmi dobře, tedy normálně dobře (nikoliv hypomanicky),začínám mít opět chuť do života, do práce atd., nedělám to již jen mechanicky, ale více to prožívám. Takže doporučuji. Ale samozřejmě každému zabírá něco jiného. Všem držím palce. Ahoj.

Reklama

Přidat komentář