Reklama

maniodepresivita

Lea (St, 6. 2. 2008 - 09:02)

Anyz, tak to mám taky s těmi daty narození! No, 25...co si budu namlouvat...Jo, škodolibá radost, co, P.? Jen ať si to užije, že? Možná proto je ta "náavštěva" tak milá:-)Určitě je ta zatracená choroba individuální, ty fáze mánie jsou ovšem téměř totožné u všech. Počkejte, až v tom zase budu lítat, bude veselo, nebudete stačit odpovídat, jsem rychlejší smršť:-)))

pro Anyz (VKV) (St, 6. 2. 2008 - 09:02)

Ja mam obdobi, kdy je mi ji lito, ale spis prevazujou obdobi, kdy ji to " stesti" preju a hlavne si rikam, hlavne uz si ho vem konecne k sobe, at je doma klid! P.

Anyz (St, 6. 2. 2008 - 08:02)

P.: :-) prej líto milenky!! Spíš bys jí to měla přát..si holka koukám moc nepolepší!"Návštěva" je za námi-vážně to nechápu-chová se ke mně tak mile.. Možná je to ňáká strategie.-) To, co jsem si načetla k této chorobě,jsem snad nenastudovala ani k jedné z mých seminár.prací.. Jenže všude píšou (myslím na internetu) skoro to samý..Nejzajímavější mě příjde tahle diskuse tady, i když člověk z toho stejnak nevyčte žádný "pravidla" - každý tu chorobu prožívá jinak.. Ještě k tý paměti! Leo jména učitelek si taky nepamatuju (a to máme jen dvě - ve školce),dokonce musím i dlouho tápat,kdyže se mi to ty děti narodily,a někdy, když na mě někdo vybafne,pomalu nevím,kolik mi je..oblíbenou mám 25,ale to už není dávno pravda :-))

pro Leu (St, 6. 2. 2008 - 07:02)

Ty mas rocni cyklus? P.

Lea (St, 6. 2. 2008 - 06:02)

Moje deprese přicházejí taky jarně, květen červen jsou ty moje černé měsíce. Slunce i kytky i ptáci se mi vysmívají:-)

Lea (St, 6. 2. 2008 - 05:02)

No, je to fakt jako VKV, holky:-)
P., závidím ti tvou skvělou paměť! Já si nejsem schopna zapamatovat ani jméno třídní profesorky mé dcery. Vím akorát, že začíná na M...

pro Anyz (St, 6. 2. 2008 - 05:02)

:) polovicni doktor! To jsem cela ja! Mne kdyz nejake tema zaujme, tak jsem schopna o nem precist vsechny knihy, co kdy u nas byly nebo jsou na trhu (chodim do knihoven).Kdyz jsem se zajimala o pokojove kytky, tak jsem se v podstate ctenim naucila celou encyklopedii nazpamet,vcetne jejich latin. nazvu a zpusobu pestovani.Minule se me uz jeden lekar ptal,cim se zivim, ze mam tak odborne znalosti:))) Jinak, znalosti o BAP jsou mi v podstate k nicemu.Neumim rozlisit jaka zmena je u nej trvala a jaka pomine (samozrejme vidim, kdy ma nezdrave sebevedomi volajici do nebe a kdy na 0). A asi to ani nema zadnou cenu chtit to rozlisit, je nutne vzit to jako celek, vzdyt se to bude kazdy rok opakovat.
Je to tedy hodne velky risk, kdyz vas seznamil jako rodiny, z toho kouka pekny prusvih, ale mas pravdu do toho mi nic neni. To my mame vse "vyresene" a "vyjasnene". Ja tedy zase musim priznat, ze mi je nekdy jeho milenky lito, vubec netusi do ceho jde a co to obnasi. Ma dva chlapy a oba potrebuje dostat k psychiatrovi (jeji manzel propadl alkohoholu). Tak to je zase ta nase telenovela...
Teda Anyz, my jsme asi obe svihle, je nam nas lito navzajem :)))P.
Martine, ty tohle necti! :))) To je ryze zenska rubrika:Krehke vztahy a pod.

Lea (St, 6. 2. 2008 - 05:02)

BAP ovlivňuje především city.

Anyz (Út, 5. 2. 2008 - 21:02)

pro P. :-)telenovela - to je dobrý!Ale jo, je to tak! Sama jsem zvědavá,jakej to ještě vezme spád, a jakej bude konec:-) Né,teď to vypadá,že se tím bavím,ale tak to není.S jeho ženou se známe vlastně přes něho,pokus - seznámit se a kamarádit se jako rodiny (no,moc to nevychází - jeho žena není žádná naivka - o to víc mě překvapuje její chování - snad tolerance..)Já tady nehraju roli nový lásky - spíš jen tu kamarádku:-/ Zítra mi jen něco přiveze..nic víc,myslím,že nazajde ani na kafe - to je nářez,viď,ještě s ní vysedávat u kafíčka! Mám já to ale žaludek - v poslední době překvapuju sama sebe..ale to sem nepatří. Zajímá mě jeho nemoc..všechno, jak moc ovlivňuje jeho chování,názory.. Např. kolikrát něco plácne,si říkám,to si snad dělá srandu,nebo mě chce urazit?Nevyznám se v něm..no,a bohužel se v tom asi nevyzná on sám.. Nepoznám,kdy z něj mluví nemoc a kdy mluví sám za sebe..- nebo to tak není,BAP neovlivňuje myšlenky-názory?Asi bych se tím už neměla tak moc zaobírat..nebo budu jako ty-takovej poloviční doktor a specialista skrze BAP .-)

pro Anyz (Út, 5. 2. 2008 - 21:02)

Asi jsem se spatne vyjadrila, promin.4-6 tydnu trvalo obdobi, kdy byl protivnej... Jinak, pred chvili odesel na pivko... Manzelka prijede? :)Koukam, ze u vas to bude asi podobna telenovela jako u nas :))) Manzel mermoci chtel, abychom se seznamily. Jeho nejlepsi kamaradka (to jako ja) a jeho milenka. No fakt kovbojka... :)) K tomu zacatku, urcite prichazej samy od sebe, protoze ma stastne obdobi (nova zivotni laska-nova motivace zit) a zadna rana osudu vloni ani letos neprisla (narozdil od jinych let).P.

Anyz (Út, 5. 2. 2008 - 21:02)

P: ty mě děsíš!Já nevím,jak to má,protože tohle je první jeho deprese, o které vím.. Momentálně se mnou nekomunikuje,takže jen vím,že přes den leží.. Zítra za mnou přijede jeho manželka..jo,je to trošku zamotaný..ale myslím si, že mi nic konkrétního neřekne,protože neví,že já vím..nebo spíš to dělá, že nic neví.. Není to zvláštní? Snad mu bude brzy lépe..léky si myslím,že bere..viděla jsem ho mnohokrát,že je užívá.. Ty deprese přicházejí samy od sebe nebo je to reakce na okolní svět, na konkrétní události, reakce..?

pro Anyz (Út, 5. 2. 2008 - 20:02)

Budes se asi divit, ale ja to presne nevim. To az ted, kdyz vim o co jde, tak si vsimam veci, kterym jsem driv nevenovala pozornost. 1. priznaky mel cca 9. ledna (ticha rec,zaludecni potize), ted nastoupily dalsi (velka unava, spavost). Pocitam, ze behem 14 dnu to bude hodne spatne, ale nevim urcite... Kdyz o tom premyslim zpetne,tak spatne obdobi mel 4-6 tydnu,ale letos to prislo pozdeji nez jindy.Ale on neuziva zadna AD, coz tvuj pritel zrejme ano, takze by u pritele melo byt to obdobi kratsi,ne? P.

Anyz (Út, 5. 2. 2008 - 19:02)

A jak dlouho to tak trvá..četla jsem min.2týdny..

pro Anyz (Út, 5. 2. 2008 - 19:02)

Martin je na tom asi trochu jinak. Muj manzel prave v teto dobe pada do nejhorsiho... Taky ma zrejme rocni cyklus jako tvuj pritel. P.

Anyz (Út, 5. 2. 2008 - 18:02)

vážně duben/květen?? To je divný..zrovna,když všechno kvete a začíná hřát sluníčko..

Martin (Út, 5. 2. 2008 - 16:02)

Anyz: současný pokles nálady není deprese, to je jen takový odvárek. Vážnější deprese mívám na podzim a potom hlavně na jaře. Nejhorší bývá duben a květen. Jsem tedy v průměru, neboť v dubnu bývá nejvíce sebevražd...:-(

Anyz (Út, 5. 2. 2008 - 16:02)

No, je to hrůza.. Začínám pomalu chápat,jak to všechno ovlivňuje lidi kolem.. A nezbývá nic jinýho, než čekat.. Míváš deprese celoročně, nebo jen v zimním období? Těším se na jaro.. Ono už vlastně skoro je..u nás už kvetou sněženky, kočičky..nádhera :-)

Martin (Út, 5. 2. 2008 - 15:02)

Ani já nejsem zrovna O.K. Pokud to jde, tak je nutno jet dál. Příliš se neunavovat, odpočívat...ale úplně nevypínat. Ono to zase přejde...

Anyz (Út, 5. 2. 2008 - 13:02)

Období deprese.. Přítel je již týden v depresi.. Kdy se z toho vyhrabe?

Martin (Po, 4. 2. 2008 - 14:02)

Elině:
1) Neboj se zbytečně nemocí, které vůbec nemusíš mít. Bipolární porucha a schizofrenie jsou charakteristické tím, že si při nich nemocný často neuvědomuje, že by něco nebylo v pořádku. Pokud pozoruješ nějaké příznaky, tak si je spíše špatně vykládáš.
2) Ano, za psychiatrem bych určitě zašel. Pokud to bude opravdu deprese, tak ti předepíše léky a budeš se cítit lépe, Proč se zbytečně trápit...

Reklama

Přidat komentář