Reklama

Dyslektik....?

Default User Image
Je nadaný ,ale nemá LMD ani není předě)aný levák ze zvláštní školy jak tvůj vnuk babčo. (Po, 17. 6. 2024 - 01:06)

David Kraus s podobnou poruchou hraje s kapelou, zpívá a má dceru. Žije normální život, má úspěchy a žije normální život. Čeho  dosáhl  tvůj vnuk?

Ano je šikovný k tomu krásně maluje po své mamimce Janě a má výstavu obrazů, které lidé obdivují.

Default User Image
Možná že to Jana nemá dislexii,ta by se poznala už na základce...jestli to není nervového původu...určitě bych o tom dál mluvila s lékaři....vnuk si třeba plete i v a f...jenže k tomu má i LMD je bohužel předělaný levák.... (Po, 17. 6. 2024 - 01:06)

sam

Ahoj, je mi 13 let a mám...Verčo,nejsi sama. Hodně lidí se narodilo s touto poruchou a věř mi ,že i vystudovali vysoké školy. Určitě vynikáš v něčem jiném,ale hlavně máš dobrou povahu a srdíčko. Vidím to na svém vnukovi. Nestarej se nad písmenkami,ony nejsou pro život až tak důležité.Ale přístup k životu a ten máš před sebou. Přeji mnoho štěstí.
Jinak možná spolupracuješ se školním psychologem,ten by Ti měl poradit a když si myslíš,že třeba není dobrý, poraď se zrodiči a zajděte si za jiným . Doopravdy to není nijaká ostuda,ale každá rada dobrá,viď. Pá.

Default User Image
? ?? (Po, 17. 6. 2024 - 01:06)

JezisMarja, jak to ctu, tak to vase deti urcite maji po kom tu dyslexii podedit. Sama mam poruchu pozornosti a to je mi 44. Je to dost velky problem, ktery ale nikdo neumi vylecit.

Default User Image
Školy můžou zavřít ppradí vám :-))),sam,smdm,babča,mamča,Milada,má vnuka který chodil do zvláštní školy. (Po, 17. 6. 2024 - 01:06)

sam

Jani,vůbec se tím netrapte,tolik slavných lidí je dislektiků...najdětě si ve vyhledávači o této poruše,myslím že jsou daleko horší věci na světě....máme dislektika v rodině... člověka necením určitě podle toho jestli napíše i nebi y .

Default User Image
Ty (Po, 17. 6. 2024 - 01:06)

je mi15let a ... dost mi to...tvému příspěvku jsem se opravdu zasmála.Nic si z toho nedělej,každá z nás je jiná a má své chyby.Ani já kolikrát nevím,jaké i,y,a dyslektička nejsem.Za to vůbec nemůžeš,zbytečně se s tím netrap,jsou důležitější věci.

Default User Image
to psala (Po, 17. 6. 2024 - 01:06)

smdm

je mi 15let a ... dost mi to...Marcelko.. mám vnuka, dyslektika.. hodně mu pomáhá čtení.. čte a to když končil základku měl s čtením potíže. Čti a třeba jak budeš sama i nahlas. A věř, nejsi sama, víš kolik je na světě, kolem Tebe dyslektiků?.. by ses divila.
Pro život není důležité i nebo y... a taky to nemění charakter, povahu. Koukni se a najdi na sobě přednosti, určitě je najdeš, jen je nechceš vidět...

Anonym (Po, 10. 6. 2024 - 10:06)

obraťte se na soukromého učitele, který má zároveň buď zkušenost s dysgrafií a dyslexií, anebo má vystudovanou i speciální pedagogiku

Default User Image
St. diágnoza vnuka-RETARDACE (F70–F79) (Po, 10. 6. 2024 - 09:06)

Stav zastaveného nebo neúplného duševního vývoje‚ který je charakterizován zvláště porušenímdovedností‚ projevujícím se během vývojového období‚ postihujícím všechny složky inteligence‚ to je poznávací‚ řečové‚ motorické a sociální schopnosti. Retardace se může vyskytnout bez‚ nebo současně s jinými somatickými nebo duševními poruchami. Stupeň mentální retardace se obvykle měří standardizovanými testy inteligence. Může to být ovšem nahrazeno škálami‚ které určují stupeň sociální adaptace v určitém prostředí. Taková měření škálami určují jen přibližně stupeň mentální retardace. Diagnóza bude též záviset na všeobecných intelektových funkcích‚ jak je určí školený diagnostik. Intelektuální schopnosti a sociální přizpůsobivost se mohou měnit v průběhu času a i snížené hodnoty se mohou zlepšovat cvičením a rehabilitací. Diagnóza má odpovídat současnému stavu duševních funkcí. Následující podrobné členění na čtvrtém místě je určeno pro užití s položkami F70–F79 k vyznačení rozsahu současných poruch chování.

1)Významná porucha chování‚ vyžadující pozornost anebo léčbu

2) Jiné poruchy chování

3 )Střední mentální retardace

4) hluboká slabomyslnost (oligofrenie) a vyskytují se i jiné poruchy

Anonym (Po, 3. 6. 2024 - 14:06)

Jsem na tom stejne jako vy,jen me vadi ze je plno lidi co ignorujou tuto zkutecnost a hned si mysli ze clovek je jen hloupej :-( Žádná léčba ani pomůcka neexistuje.

Anonym (Po, 3. 6. 2024 - 12:06)

mno oni su aj take skoly pre take deti skuste sa pozret po takej alebo ina zs na kazdej skole su iny ucitelia a ked to ma na papieri od doktora mali by to respektovat na nasej je to bezne za pokus to stoji

Anonym (Ne, 16. 6. 2024 - 09:06)

Křesťan-To je neštěstí! Někdo se pomátne na rozumu, píše nesrozumitelné nesmysly! Tohle vůbec nepatří na stránky:Ježíš, Kristus, Boží Syn! Tyhle slátaniny nepatří totiž na žádné stránky! Jirko, co si o té bábě, co má vnuka dyslektika, myslíš? Já si myslím , že jsou to oba chudáci, hlavně ta paní! Přijde mi, že je nešťastná a pomatená! Nevím sice, kdo to je, kolik je jí let, ale měla by se určitě jít léčit na psychiatrii, jako ten její vnuk! Přijde mi, že má nějakou demenci, schizofrenii, co já vím! Měli ychom se za ně hodně modlit! Jsou to hodně nešťastní lidé! A ten trest, ten necháme na Pánu Bohu! Nevíme, co jí k tomu všemu vede! Zabírá tady místo na diskuzích! Ale je třeba hodně modlit, i za toho jejího vnuka dyslektika! Je více takto nemocných lidí! Nechci zde dělat soudce, neboť nikdo není dokonalý! Ani já ne!
Paní zde píše dost zmateně, s gramatickými chybami, nadává! Je mi jí docela líto! Neměla by sem vůbec psát! Ale je třeba se i za takové lidi hodně modlit! Zřejmě měla v životě velkou smůlu! Nevím, co se jí stalo. Je to opravdu hrozný příspěvek! Duševně je opravdu velký chudák!

Default User Image
Anonym (Ne, 16. 6. 2024 - 21:06)

Křesťané nevěděli jak to tady je. . Pomatená paní v jeho hlavě. Tak jako pomalá vnučka. Možná s ní sedí ve škole v lavici. Debil pomatený.

Já si už dávno myslím, že to není nějaký chudák nebo snad duševně nemocný člověk. Ale duševně zdravý hejtr, který si dal za cíl ničit diskusi. A to soustavně dělá úmyslným spamováním různě náhodně nakopírovaných starých příspěvků a pitomostí. Netřeba ho litovat. Ono tady za hovno stojí více diskusí. Takže tahle jedna navíc - jako když plivne do moře. Stejně bych jako radu první volby doporučil každému obrátit se na odborníka. Seznam a kontakty na psychologické poradny jsou k nalezení na netu. Odborné rady k tématu tedy nejsou tou jeho snahou vůbec ohroženy, to v moci absolutně nemá. A kdo si chce pokecat, najde si holt prostor jinde. On chce zůstat tady, to je jasné. Takže optimální situace nastane - pokud nebudete zvědaví, jak se to vyvíjí, nechat ho tu jen s adminem. On to nakopíruje, sesmolí a uveřejní a admin mu to smaže. Tím z něj bude takový místní Sisyfos. Vlastně už je. On nakonec ten, kdo hledá radu brzy zjistí, že tahle diskuse k tomu moc vhodná není. 

Default User Image
Anonym (Ne, 16. 6. 2024 - 20:06)

Duševně nemocný je. Ty výmysly, složené z všelijakých nesmyslů, nemají formu.  Jako hejtr je tady s jediným cílem, ublížit. A tím získat nějakou převahu. V hlavě se mu to už motá, protože je rozšířen nejen tady. Je to také taková webová závislost. Nechme jej, utluče se sám.

Nevyšetřoval jsem ho. Nicméně v tomto prostředí je možné, že už to dávno dělá někdo, koho jen inspiroval. Například.  Stále jde o neregistrované profily. To, že to nemá hlavu ani patu je nakonec pro hejtrování snazší, ne? Aspoň nemusí nic složitého vymýšlet. Jen nakopírovat a je to. Duševní onemocnění z toho takhle skutečně nepoznám. Zlý úmysl ale ano. 

Anonym (Čt, 13. 6. 2024 - 11:06)

no a co teď psychiatři nestihají debilů je čím dál víc.

Anonym (Čt, 16. 5. 2024 - 07:05)

Ahoj všem tady:-))Opravdu funguje EEG.Prostě si nechte na neurologii vyšetřit mozek a myslím ,že podle věku se nechají předepsat i léky.Nechte si udělat i krevní rozbor abyste neměli nedostatek mineralů.I ten je znát na nedostatku pozornosti.Hezké léto plné sluníčka.

Default User Image
Hana (Čt, 16. 5. 2024 - 07:05)

Jak se přesně chovat k takovým lidem jako je dislektik a disgrafik a co to znamená ten disgrafik?

Anonym (St, 12. 6. 2024 - 12:06)

no a co teď psychyatři nestihají debilů je čím dál víc

Anonym (Čt, 16. 5. 2024 - 07:05)

David Kraus s podobnou poruchou hraje s kapelou, zpívá a má dceru. Žije normální život, má úspěchy a žije normální život. Čeho jsi dosáhl ty?

Reklama

Přidat komentář