Reklama

PANICKÁ PORUCHA PP10

zuzka (Út, 30. 3. 2010 - 14:03)

LUCKO užít si ho - to neumím, musím ho vždy nějak přežít. Ale dnes je to fakt, záhul!!! Rozi jako by mě chtěla rozveselit - furt mi nosí hračky a chce abych jí je házela a pak se se mnou o ně pere))))
LAZARE, ty bys sem měl chodit povinně))) jako rozptylovadlo od chmur))))))Ptal ses včera jestli píšu o seniorech tyto své nemocniční zkušenosti. Tak ne, psala jsem spíš o domovech důchodců, kde ač jsou lidi v relativním blahobytu - co se týče služeb - dostanou 5x denně najíst, uklidí jim, jsou v teple, mají tam lékařskou péči, pedikůru, masáže, kadeřníka, kroužky a nějaké ty "kulturní akce", tak tam ti lidé opravdu tak nějak čekají jen na smrt. Protože nemají žádné povinnosti, nikdo je do ničeho nenutí ani nijak nemotivuje a to je pro starce vlastně devastující. A taky, aby si personál ulehčil práci, dá jim v 5 hodin večeři a nacpe je práškama na spaní. Ti co jsou na tom hůř, okamžitě dostanou pleny, aby k nim nemusely sestry běhat a doprovázet je na záchod nebo jim nosit mísy, takže je velmi rychle odnaučí hygienickým návykům...Aspoň toť můj názor a taky zkušenost. Tak o tom jsem napsala jakési pojednání. Jinak o té nemocnici jsem to sem napsala tak nějak chaoticky. Kapačku s bublinou dostala paní, která byla iniciátorka vzpoury - nás pacientů - takže za trest. Tato paní byla už v pensi, ale původním povoláním děsná šajba na ministerstvu životního prostředí, rozhodovala o odpadech z továren, takže se jí klaněli všichni šéfové gigantických podniků a najednou si tady na ní otvírala hubu mladá arogantní sestřička... Ale četla jsem nedávno, že v době válek nebo velkých pohrom se psychické poruchy nevyskytují, protože v lidech automaticky naskočí pud sebezáchovy a oni si v reálném ohrožení života chtějí užít ten čas, co jim zbývá. A v té nemocnici to bylo něco podobného - všem nám tam bylo dost zle, prostředí hrozné - fakt jak v lágru, ale dlouho jsem se před tím ani po tom tolik nenasmála - s úplně cizími ženami jako tam.))))To byl vlastně taky takový pud sebezáchovy.

Beata (Út, 30. 3. 2010 - 14:03)

Tenhle jarní smutek jsem ZUZKO zažívala jako holka,nevím z čeho ale bylo to hrozný,měla jsem pocit že jsem na světě uplně sama a uplně k ničemu,nic příjemného ale co se na mě nalepila pepina tak jsem zažívala vyklepaná a upocená pepinová jara,fujtajbl,to byly stavy třesu a nervozity,dokážu si představit jak ti je,mám to v živé paměti a taky jsem se těšila až zaleze sluníčko aby se ulevilo,je to zajímavý ale mračno a plískanice pomáhaly,mám to opravdu v živé paměti naštěstí to přejde,neboj.

LAZAR (Út, 30. 3. 2010 - 14:03)

LUCKO, jsi hodná))) ale byla...Jo Luciperko kazdy si neumi ten smutek uzivat jako ty a Zuzi nemusi chodit ani na lavicku a muze si ho vychutnat na terase a v klidu se s nim pomazlit dokud je hezky! :-)) Ma prset a to bude zase hlaholit.............proste bude chcat vsude to budou mit kocicarny radost,ze nejsou samy na to dilo.... :-) **

Lucka (Út, 30. 3. 2010 - 13:03)

no Zuzi,co je ten nedefinovatelný smutek..no přece jarní deprese ale to ty víš a taky víš,že zase přejde..tak si ten smutek užij,ne?? jsi zdravá akorát smutná,i smutek je fajn,když víš,že je to jen na chvilku..natáhni se,pust si nějakou krásnou hudbu(já mám na smutek a zaručený vybrečení se z toho ..Johanku z Arku,specielně...Ty jsi ten déšt...říkám si,až jim jednou umřu,neztratím se úplně,budu ten déšt,co mým blízkým bude stékat po tváři:-))))) ..!
já vím,že deprese se nedá vyhnat z hlavy,stejně jako panika a agora,to ona sama rozhodne,kdy tě laskavě opustí a tak si myslím,že se jí prostě nebran,odpočívej,přemýšlej a popmalinku si nalajnuj to,na co se pak,až zase odejde:-) začneš těšit,protože ted to nejde....a bude toho zase dost,neboj,najednou skočí jiskra a bude zase aspon na čas dobře!

jo ještě jo...ještě nekončíme Zuzi!!!!!!

Lucka (Út, 30. 3. 2010 - 13:03)

ještě zdravím Dášendu a přečetla jsem si zpětně,jak jsi hysterčila ohledně manžela a něco malinko ti k tomu napíšu...

každý jsme jiný,někdo je klidas a emoce zvládá bez různých projevů,někdo se neudrží a i proti své vůli vyvádí :-),doiufám že ode mě vezmeš jako takový malý upozornění,nebo varování ze zkušenosti tohle:Když jsme bydleli na Moravě.blízko nás bydlel i švagr s rodinou... a velice často(myslím tak třikrát do měsíce) se rozrazily dveře a přilítly dvě ubrečený holky s tím,že maminka zase křičí,nadává, zuří atd(hysterka jako vyšitá) kvůli úpně všemu...ty holky z toho byly zoufalé a píšu ti to proto,že jsem s jednou z nich nedávno mluvila,a mimo jiné mi říkala,že má velké psych. problémy,je na práškách a že jí doktor řekl,že jedna z příčin tohoto stavu je její pocit nejistoty z maminky v dětství,strach z ní a hlavně strach o ní!!! atd.čímž nnechci říct,Dášo,že ty jsi hysterka,jen pokud to jde( já neznám tyto stavy)když na tebe něco podobnýho přijde,aby ses snažila od toho nějak uchránit malou..proto to celé píšu!!Třeba to bylo jen jednou a kdybys byla sama,tak je to úplně fuk a třeba se válej po zemi(to švagrová taky uměla) ale vidím před sebou dodnes ty vyděšené oči neteří a představuju si tak i tvojí Any ....
tak se nezlob za rady a porady ale nějak si myslím,že jsem ti to měla napsat...ahoooj
mladá už nedělá na Budějárně?? Byla jsem tam minulý týden a měla jsem pocit,že na těch dveřích už nebylo nic napsáno...?

zuzka (Út, 30. 3. 2010 - 13:03)

LUCKO, jsi hodná))) ale byla jsem dnes venku téměř celé dopoledne. Ale mám v sobě od včera jakýsi nedefinovatelný smutek, ale to já na jaře už tak mám, právě, že mi ten sluneční svit nedělá dobře...to přímo cítím. Ale slibují,že o Velikonocích bude ošklivo, tak mě snad bude líp)))))

Lucipera (Út, 30. 3. 2010 - 13:03)

zdravím vás holky a klucíí
dnes je úplněk,nejím a kručí mně v břiše..ale je fakt nádhernej vzduch..
Beatko,děkuju za pozornost..snad bude vše OK(zítra)

Zuzi :-)

s jarní změnou světelných poměrů dochází k velkým hormonálním změnám a zrychlí se látková výměna,což někteří citlivější jedinci mohou těžko snášet,protože tyto prudké přechody jsou vlastně druhem silného stresu...prodlužuje se den a v hodinách,kdy jsme za zimního šera spíše odpočívali býváme ted mnohem aktivnější a tím i unavenější...(píšou)

vydrž holčičko,radím ti at vylezeš na sluníčko třeba jen na lavičku na Tylák,sedni si tam a koukej..já jsem měla období,kdy jsem ve slunečnímm jarním svitu byla doma jako tygr v kleci ale jak jsem vyšla ven a nadýchla se toho krásnýho vzduchu,bylo po nervozitě :-),tak jdi

Beata (Út, 30. 3. 2010 - 12:03)

Ahoj ZUZANKO.copak tebe trápí?Snad to brzy přejde a bude líp,optruj se.

zuzka (Út, 30. 3. 2010 - 12:03)

Ahoj dnes))) Slunce svítí, stromy pučí, venku je teplo, ale já jsem dnes v nepohodě, takže vás jen zdravím.
DÁŠENDO, ta vaše Laura - to je pěkná potvora, viď? Co kabelka? Zachránila jsi ji nebo letěla do koše. Zkus jí vyprat v octové vodě, to je jediná naděje, že nebude páchnout po těch chcankách. Takhle jsem jednou zachránila cestovní kabelu, do které se ta naše Týna taky vychcala.

Beata (Út, 30. 3. 2010 - 11:03)

Nazdárek NELOUŠKU,TAKY MÁM RÁDA LOUKU A PŘÍRODU,MŮŽU TAM BÝT POŘÁD,TENHLE DRUH AGORY MĚ NAŠTĚSTÍ MINUL,JAK JDE O PŘÍRODU A BEZ LIDÍ,JOJ,TO JE NÁDHERA,UŽ SE NEMŮŽU DOČKAT AŽ TO VENKU OSCNE A JÁ SI TO BUDU UŽÍVAT.

Nela (Út, 30. 3. 2010 - 11:03)

Ahoj sluníčková Beatko:-))
Maro život je jeden boj :-)
Alčo vezmi Adinu a jedte do polí a luk.Já bych tam na celý den prchla.
Betty nás taky za chvíli čekají volby,ale koho volit ještě nevím,ale vím koho nevolit:-))
Dnes je tak nádherně !!
Kaštany rozvíjí pupeny a už jdou vidět malinké lístečky a magnolie za chvíli pokvete.Chodím do práce přes park a tak se raduji a kochám :-))

Beata (Út, 30. 3. 2010 - 11:03)

Tak Beatka byla na volbách?Já můžu volit tak akorát doma kdo umeje nádobí nebo vysaje ale asi bych nevěděla koho volit.

Beata (Út, 30. 3. 2010 - 11:03)

Jo MARKU,já ti rozumím,mě zase tu sílu daly tady holky a ukázaly že se z těch sraček dá dostat,jen na sobě zamakat a fakt se tou mrchou nenechat zatlačit do kouta,já se v tom plácala skoro 6let a pořád to bylo na prd,takové hnusné ataky a těch dobrých dnů bylo málo ale tet jsem uplně jiný člověk,je fakt že mi ten raní cipralex sedl jak svina ale zjištění že v tom nejsem sama a jste tu a víte jaké to je mě znovu postavilo na nohy a hlavně že se tady z toho hodně lidí dostalo nebo dostává,fakt ti moc držím palce at si můžeš s přítelkyní užívat života a radovat se uplně za všeho a být v naprosté pohodě,tet víš,že tu jsme a nejsi v tom sám a kdykoliv ti bude ouvej tak to tu napísmenkuj a vždycky ti někdo slůvkem pomůže,opatruj se nedej se.

Beata (Út, 30. 3. 2010 - 11:03)

Ahoj BEO,tak te moc zdravím a at vám to tam dají brzy do kupi,loupežníci jedni,koukám že snad každý panikář ty nákupi fakt nesnáší,nevím proč nás ty obchodnaky a fronty dostavají do těch bleee stavú,já teda zatím v celku zvládám ale když si vzpomenu zpětně,fakt bleeee,vyhýbat a pořádným obloukem,tak at ten nákup proběhne v klídku a máš se pohodově.

betty (Út, 30. 3. 2010 - 11:03)

Hezky den vsem.

Radsi napisu par slov, nez si vas opet prectu. Nebot v nedeli, jak jsme se vratili z voleb,tak prakticky mi nesel internet(volali jsme Telecomu-technikovi), nesel ani vcera a ted pisu z prace z notebooku.
Volby byli rychle,nebot jsme tam sli kolem 19hod a to uz lidi bylo minimalne(zvlast v nasi visce-prdylce-3000 obyv.:))
Cestu zpet jsem si prodlouzili prochazkou-byl krasny jarni vecer.
V pondeli opet prace-dom jsem dorazila kolem 16hod a bylo mi nejak divne(bolelo me bricho a to tim zpusobem,ze jsem se musela svleknout do tilka:((v koupelne jsem si dodavala odvahu,ze to prejde, a dychala...nastesti preslo,ale citila jsem se oslabena a jako by na me lezla teplota, ale po zmereni jsem ji nemela.
Tak jsem si udelala cajik s citronem a lehla na gauc s mym malym marodem a tam stravila zbytek odpoledne,nez jsme zacali pripravovat vecu.Myslela jsem na vas a na to,ze nemuzu psat:(
Dnes z prace vyrazime kolem 13hod,a rovnou na tydenni nakup-blee.
Jinak odpo jsem doma a budu asi zehlit.Doufajic, ze se nam ozvou z toho Telecomu.
Pocasi dnes naprd-zatazeno a mozna bude poprchavat.
Preju vam hezky zbytek dne(nevim,zda se doma budu moci napojit) a jdu si vas precist.

Marek (Út, 30. 3. 2010 - 10:03)

Ahoj Beat jo máš pravdu, taky už tu chybu neudělám raději budu na AD než v hajzlu.. Jsem rád, že ti je dobře. T9m že jsi z toho venku, tak mi dáváš tu sílu tam bejt taky a to je dobře za to ti děkuji.. Byla jsi první s kým jsem tady začal komunikovat, tak jsi takovej můj vzor jak tím projít.
Jsem moc rád za všechny co tu jsou když jsem míval pp před tím, tak jsem na to byl jen se svojí mámou a tím že si tady píšem je to promě daleko lehčí než předtím.. AHOJ Mára..

Beata (Út, 30. 3. 2010 - 10:03)

Ahoj MARKU a nemušíš děkovat,od toho jsme tady abychom si pomohli a pochopili se,je fajn a že je ti o malinko líp,já to taky s těma AD dávno měla vyzkoušet a nečekat až mě to dostane na uplné dno,už tu chybu nikdy neudělám protože bez nich jsem v pr...,tak bojuj,držím palce a opatruj se,myslím na tebe at je ti líp.

Marek (Út, 30. 3. 2010 - 10:03)

Krásný den všem,

Betako děkuji ti za povzbuzení máš pravdu bojuji jako pes a myslím si, že zatím se to celkem daří stavy pomalu ustupují, tak doufám že to bude lepší a lepší.
Zdeni ahoj díky moc, že mi takhle pomáháš. Ty to taky zvládneš uvidíš všechno bude ok jen to chce bojovat a nevzdávat to..
AD jsou dobrý a kdo je nebere, tak dělá chybu já bych to bez nich taky nezvládnul, akorát si pořád vyčítám, že jsem si pro ně nešel dřív!!
Vždycky na mě pp nalezla na podzim, tak bych mohl vědět, že to je můj čas si zajít pro AD a ne čekat až do jara. Jsem vůl a sám proti sobě nechal jsem to rozjet moc a teď o to dýl musím čekat než to zabere..
Všem přeji krásný den a a pohodičku tady je celkem hezky občas vyleze i sluníčko, tak zatím papa Mára..

Beata (Út, 30. 3. 2010 - 09:03)

Na chvilku se odmlčím,musím do obchodu pro cibuly,sakra.myslela jsem že ještě mám.

Alča (Út, 30. 3. 2010 - 09:03)

Napíšu ti to na email.Pro Beatu.

Reklama

Přidat komentář