Reklama

Dentální hygienistka

eli (Ne, 30. 1. 2011 - 12:01)

ahoj,nemáte prosím někdo zkušenost se zub.hygienistkou Terezou Sisákovou(roz.Novákovou),či s hygienistkami z elite dental v Praze?chci tam objednat mámu,má dost zničené zuby,parodontózu a nedá na mé rady..tak doufám,že odborník ji přesvědčí...ale nechci nic drahého-ideálně do 700Kč za vstupní prohlídku.

Dashilla (Čt, 4. 12. 2008 - 16:12)

Opět vám děkuji za názory, obzvlášť Lindě.Moc jsem si nedokázala představit co od této péče mohu vše očekávat.Myslela jsem si to samé co zde uvedl Radek.Ale vaše názory mě přesvědčují o tom že i tato péče je velmi potřebná. Jdu do toho.
Pokud by někdo věděl o kvalitní hygienistce v Jablonci nad Nisou nebo v Liberci napište svůj názor - předem moc díky a mějte se krásně.

Návštěvník (Út, 2. 12. 2008 - 18:12)

Muzete dat nekdo konkretni kontakt v Praze, kde jste byli spokojeni?

Radek (Út, 2. 12. 2008 - 18:12)

Moje doktorka mne poslala taky k hygienistce někdy před 2 lety, nejprve jsem myslel, že jí dohazuje kšefty, ale byl jsem nadšený. Ani při sebelepší péči si nedokážete vyčistit zuby tak dokonale jako to udělá ona. Dnes už si život bez hygienistky nedovedu představit. Chodím k ní každé 4 měsíce.

Linda (Út, 2. 12. 2008 - 17:12)

Návštěva dentální hygienistky určitě není zbytečná, i když si myslíš, že o zuby pečuješ správně a dostatečně. Hygienistka jednak zkontroluje, jestli máš správnou techniku čištění, pokud ne, naučí tě správně zuby čistit různými druhy kartáčků a zubní nití. Taky jsem si myslela, že to dělám správně, ale mýlila jsem se. A jednak ti zuby odborně vyčistí, což je dobré i v případě, že se ti kámen netvoří, protože tak jak ti je vyčistí ona svými nástroji, je ty sama nikdy nevyčistíš. Má na to různé kartáčky a gumičky, zuby zbaví pigmentů a naleští, takže krásně prokouknou. Kromě toho ti může 2x ročně provést tzv. pískování. Vše zubům prospívá a pokud o ně sama perfektně pečuješ, bude ti stačit hygiena 2x ročně. Rozhodně to nejsou vyhozené peníze, dobrá hygienistka ti pomůže udržovat zuby hodně dlouho v perfektním stavu.

Dashilla (Po, 1. 12. 2008 - 18:12)

Moc děkuji za odpovědi,dost dobře nechápu , proč mě moje zubní lékařka k hygienistce poslala.Na pravidelné prohlídky chodím,co je dentální nit a mezizubní kartáčky také vím a ráda je pravidelně používám , což svědčí i o tom že na preventivní prohlídce mi nebyl zjištěn ani jeden kaz a ani zubní kámen.Na můj dotaz , zda je nutné navštívit tuto hygienistku mi paní doktorka odpověděla , že si tuto péči zasloužím právě proto , že jsem tak pečlivá.Ale proč mám platit za to co znám??????????? Je mi trapné odmítnout tak se konečně objednám a snad to i vydržím.....

ája (Ne, 30. 11. 2008 - 14:11)

prosím p. Markétu aby udala přibližtě oblast kde se její pracoviště nachází.Děkuji

babulka DH (Pá, 10. 10. 2008 - 16:10)

může jít jak o parodontitidu, tak i o agresivní metodu čištění zubů ve spojitosti s tvrdým kartáčem. dáseň na stálý tlak reaguje ústupem, odhalí se část kořene který bývá citlivý na chemické či termické podněty.
k tomu změnit techniku a koupit měkký kartáček.

s parodontit. si sám neporadíte

Marit (Pá, 6. 6. 2008 - 22:06)

Enn, zabývá se tím, ale existují i specialisti lékaři - parodontologové a cena za návštěvu je zhruba stejná.

Enn (Pá, 6. 6. 2008 - 22:06)

Markéto či i ostatní, zabývá se dent. hygienista problémem "ustupování dásní" nebo se mám spokojit s péčí klas. stomatologa, který mi v podstatě na tento problém doporučil pouze čištění zubů mezizubn.kartáčky.

Barbína (Po, 7. 4. 2008 - 09:04)

Taky mám zkušenost, že první návštěva trvá nejméně hodinu a stojí i 650 Kč (v Praze). Na další návštěvy obvykle stačí 1/2 hodiny. Frekvence návštěv je 2 až 6 měsíců.
Příjemné to není, ale dá se to vydržet. Je to prevence a co by člověk pro zachování svého chrupu neudělal.:-)

carnia (Po, 7. 4. 2008 - 07:04)

Byla jsem u dentální hygienistky jednou, zbavila mě zubního kamene, vysvětlila správný postup při čištění zubů, doporučila mi jemnější kartáček na zuby a mezizubní kartáčky, hodinová návštěva = 500 Kč (v Praze).

Zuza (Čt, 3. 4. 2008 - 13:04)

Markéto, nepopsala jsi konkrétně o co se jedná. Jestli se provádí nějaké úkony nebo se celou dobu bavíte o ústní hygieně?

Markéta (Čt, 3. 4. 2008 - 13:04)

Dobrý den, pokud Vás to stále zajímá, ráda Vám odpovím. Pracuji jako dentální hygienistka. Pacientu jsou různí, od těch , kteří jsou nadšeni až po ty, kteří jsou zklamáni. Celkově ale převažují spokojení. Vstupní vyšetření trvá zhruba 30-45 minut, u nás obsahuje i instruktáž hygieny a stojí 300 Kč. Nepříjemné? Jak u koho, ale vesměs se to dá vydržet :o)

Dashilla (Po, 17. 12. 2007 - 16:12)

Všechny vás zdravím a prosím vás kdo máte zkušenosti s dentální hygienistkou ,podělte se o ně.zajímalo by mě jak probíhá vstupní vyšetření,jak dlouho trvá,jak moc je nepříjemné a kolik to stojí.Děkuji

Reklama

Přidat komentář