Reklama

Symptomy adrenální únavy a sedm způsobů, jak podporovat a léčit své nadledvinky

V našem moderním světě je únava nadledvinek velmi častá. Někteří odborníci odhadují, že ovlivňuje do určité míry přibližně 80 procent populace. Nadledvinková únava je způsobena všemi druhy stresu - fyzickým a emocionálním - a pokud se neřeší, může vést k dalším onemocněním, jako je diabetes 2. typu, onemocnění štítné žlázy či srdeční infarkt .

Příznaky způsobené únavou nadledvin jsou četné a rozmanité. Níže jsou uvedeny některé z nejčastějších:

úzkost
záchvaty paniky
průjem
časté močení
onemocnění štítné žlázy
velká chuť na sůl
velká chuť na cukr
nespavost
únava po robuzení
potřeba kofeinu v ranních hodinách
pocit stresu
neschopnost zvládat stres
neschopnost “vypnout mozek“
závratě při vstávání z polohy vsedě nebo vleže
retence tekutin v nohou a kotníkách
nízký krevní tlak

Jak vidíte, adrenální únava může způsobit mnoho příznaků a nakonec vést k mnoha zdravotním problémům. Nicméně dobrou zprávou je, že existuje spousta věcí, které můžeme udělat pro podporu nadledvinek a návrat k normálnímu zdraví..

Snížte nebo odstraňte stimulanty

Reklama

Stimulanty jako kofein, alkohol, nikotin a drogy způsobují stresovou reakci v těle a pokud se užívají dlouhodobě vyčerpávají nadledvinky. Ti, kteří mají pocit, že potřebují jejich ranní kávu, by měli pochopit, že i když se mohou cítit  jako by jim kofein pomáhal, okrádá ve skutečnosti jejich zdraví tím, že zhoršuje nadledvinkovou únavu.

Praktikujte meditace

Meditace denně může pomoci snížit hladinu stresu. Nalezení si 10 nebo 15 minut denně na utišení mysli meditací bylo prokazatelně snižuje stres.

Vyčistěte svůj jídelníček

Konzumace vysoce zpracované stravy vytváří napětí v těle. Mnoho lidí  si nevšímá stresu způsobeného tím, že jedí zpracované potraviny. Zpracované potraviny obsahují chemikálie, které nemají místo v těle, například konzervační látky, barviva, stabilizátory a další. Tyto chemikálie mohou mít negativní účinky na různé systémy těla a přidat další odpadní produkty, které musí být buď odstraněny nebo uloženy .

Užívejte adaptogenní byliny

Existuje celá řada adaptogenů, které jsou užitečné pro nadledvinek. Tyto byliny mohou být přijímány ve formě čajů, tinktur, prášků nebo kapslí a zahrnují:

Rhodiola
Ashwaganda
Tulsi nebo-li svatá bazalka
Korejský ženšen
On Shou Wu
Lékořice (Poznámka: Lékořice může zvyšovat krevní tlak )

Udělejte si čas na odpočinek

Udělejte si čas na odpočinek a na věci, které máte rádi a děláte, abyste byli šťastní .

Jezte více soli

Nadledvinky mají rády sůl. Používejte kvalitní, nezpracovanou sůl, jako například keltskou mořskou sůl nebo himalájskou sůl.

Zdroj: Naturalnews

Reklama

Komentáře

Terka (Čt, 28. 11. 2013 - 17:11)
Odvážila bych se dokonce říct, že právě úzkost a záchvaty paniky zapůsobují onu únavu nadledvin. Podle tradiční čínské medicíny totiž strach oslabuje ledviny...
Tibor (Pá, 29. 11. 2013 - 16:11)
Proti adrenální únavě i proti únavovému syndomu zabírá nízkosacharidová strava.
Reklama