Reklama

117 způsobů, jak bílý cukr ničí vaše zdraví

Dr. Nancy Appleton je profesorkou, vědeckou pracovnicí, konzultantkou na výživu a autorkou řady knih o zdravé výživě a zdravém životním stylu. V následujícím článku vám nabídneme seznam neblahých následků nadměrné konzumace rafinovaného cukru na náš organismus, který vytvořila na základě řady vědeckých publikací.

1. Cukr může oslabit imunitní systém.
2. Cukr narušuje hladiny minerálů v organismu.
3. Cukr může způsobit hyperaktivitu, úzkost, poruchy koncentrace a chování u dětí.
4. Cukr může výrazně zvýšit hladinu triglyceridů (tuků) v krvi.
5. Cukr přispívá k útlumu obranných reakcí proti bakteriální infekci.
6. Cukr způsobuje ztrátu elasticity a funkčnosti tkání; čím více cukru jíte, tím více elasticity a funkčnosti ztrácejí.
7. Cukr snižuje hladinu HDL (dobrého cholesterolu).
8. Cukr vede k deficitu chrómu v organismu.
9. Nadměrná konzumace cukru vede k rakovině prsou, vaječníků, prostaty a konečníku.
10. Cukr může zvýšit hladinu krevní glukózy nalačno.
11. Cukr způsobuje deficit mědi.
12. Cukr narušuje vstřebávání vápníku a hořčíku.
13. Cukr může oslabit zrak.
14. Cukr zvyšuje hladinu neurotransmiterů (nervových přenašečů) dopaminu, serotoninu a norepinerfrinu. 15. Cukr může vést k hypoglykémii (snížení hladiny cukru v krvi).
16. Cukr může způsobit překyselení trávicího traktu.
17. Cukr může způsobit rychlý nárůst hladiny adrenalinu u dětí.
18. Narušené vstřebávání cukru je časté u lidí s funkční poruchou střev.
19. Cukr může urychlit stárnutí.
20. Cukr může vést k alkoholismu.
21. Cukr kazí zuby.
22. Cukr přispívá k obezitě.
23. Vysoký příjem cukru zvyšuje riziko Crohnovy choroby a ulcerativní colitidy.
24. Cukr působí změny, které se často nacházejí u lidí s žaludečními či dvanácterníkovými vředy.
25. Cukr může způsobit artritidu (zánět kloubů).
26. Cukr může způsobit astma.
27. Cukr může způsobit kvasinkovou infekci (Candida Albicans).
28. Cukr může způsobit žlučníkové kameny.
29. Cukr může způsobit ischemickou chorobu srdeční.
30. Cukr může způsobit zápal slepého střeva.
31. Cukr může způsobit roztroušenou sklerózu.
32. Cukr může způsobit hemoroidy.
33. Cukr může způsobit křečové žíly.
34. Cukr může zvýšit hladinu glukózy v krvi a inzulínovou odezvu u uživatelek hormonální antikoncepce. 35. Cukr může přispívat k vzniku onemocnění periodontu (ozubice).
36. Cukr podporuje vznik osteoporózy.
37. Cukr přispívá ke kyselosti slin.
38. Cukr může způsobit snížení senzitivity k inzulínu.
39. Cukr vede k snížení tolerance glukózy.
40. Cukr může způsobit snížení hladiny růstového hormonu.
41. Cukr může zvýšit hladinu cholesterolu.
42. Cukr může zvýšit systolický krevní tlak.
43. Cukr může způsobit ospalost a snížení aktivity dětí.
44. Cukr může způsobit migrénu.
45. Cukr může narušit vstřebávání bílkovin.
46. Cukr může způsobit potravinové alergie.
47. Cukr může přispět ke vzniku cukrovky.
48. Cukr může způsobit toxémii během těhotenství.
49. Cukr může přispět ke vzniku ekzémů u dětí.
50. Cukr může způsobit onemocnění srdce a cév.
51. Cukr může narušit strukturu DNA.
52. Cukr může změnit strukturu bílkovin.
53. Cukr může přispět k stárnutí kůže a ke změnám struktury kolagenu.
54. Cukr může způsobit šedý oční zákal.
55. Cukr může způsobit rozedmu plic.
56. Cukr může způsobit atherosklerózu.
57. Cukr může podpořit zvýšení hladiny LDL (špatného cholesterolu).
58. Cukr může podnítit vznik volných kyslíkových radikálů v krevním řečišti.
59. Cukr snižuje aktivitu enzymů. 60. Cukr může trvale změnit způsob aktivity bílkovin v organismu.
61: Cukr může způsobit dělení jaterních buněk a zvětšení jater.
62. Cukr může zvýšit množství tuku v játrech.
63. Cukr může způsobit zvětšení ledvin a patologické změny v ledvinách.
64. Cukr může poškodit slinivku.
65. Cukr může zvýšit zadržování tekutin v organismu.
66. Cukr je nepřítel číslo 1 střevní peristaltiky a může způsobovat zácpu.
67. Cukr může způsobit krátkozrakost.
68. Cukr může narušit výstelku kapilár.
69. Cukr může způsobit křehkost šlach.
70. Cukr může způsobovat bolesti hlavy.
71. Cukr může přetížit slinivku.
72. Cukr může nepříznivě ovlivnit školní prospěch dětí.
73. Cukr může způsobit zrychlení delta, alfa a théta vln mozku.
74. Cukr může způsobovat deprese.
75. Cukr zvyšuje riziko rakoviny žaludku.
76. Cukr způsobuje dyspepsii (nedokonalé trávení).
77. Cukr může zvýšit riziko onemocnění na dnu.
78. Cukr zvyšuje inzulínovou odpověď u lidí, kteří konzumují dietu s vysokým množstvím cukru ve srovnání s lidmi se sníženým příjmem cukru.
79. Cukr zvyšuje fermentaci v tlustém střevě.
80. Cukr může způsobit snížení funkcí dvou krevních proteinů - albumin a lipoproteiny, což vede k neschopnosti organismu metabolizovat tuk a cholesterol.
81. Cukr může způsobit shlukování krevních destiček.
82. Cukr může narušit hormonální rovnováhu.
83: Cukr může vést k tvorbě ledvinných kamenů.
84. Cukr může způsobit přecitlivělost hypothalamu na rozličné stimuly.
85. Cukr může vést k závratím.
86. Strava s vysokým obsahem cukru značně zvyšuje hladinu sérového inzulínu.
87. Dieta bohatá na cukr může vést k rakovině žlučníku či žlučovodů.
88. Strava bohatá na cukr bývá chudá na antioxidanty.
89. Vysoká konzumace cukru u mladistvých těhotných žen je spojena s dvounásobným rizikem porodu dítěte s malou porodní váhou.
90. Vysoká konzumace cukru může vést ke zkrácení doby těhotenství u adolescentních žen.
91. Cukr zpomaluje průchod potravy zažívacím traktem.
92: Cukr zvyšuje koncentraci žlučových kyselin ve stolici a bakteriálních enzymů v tlustém střevě. Toto může modifikovat žluč na rakovinotvorné sloučeniny a způsobit rakovinu tlustého střeva.
93. Cukr váže a narušuje enzym fosfatázu.
94. cukr způsobuje závislost.
95. Cukr může způsobit intoxikaci podobnou alkoholové.
96. Cukr může zhoršit premenstruační syndrom.
97. Cukr může utlumit lymfocyty (bílé krvinky).
98. Organismus vytváří při metabolismu cukru 2x až 5x více krevních tuků než při metabolismu škrobu.
99. Rychlé vstřebávání cukru podporuje nadměrný příjem potravy u obézních lidí.
100. Cukr může zhoršovat příznaky u dětí s poruchami pozornosti (ADD).
101. Cukr nepříznivě ovlivňuje elektrolytové složení moči.
102. Cukr může negativně ovlivnit funkci nadledvinek.
103. Cukr má potenciál navodit abnormální metabolické procesy u zdravého jedince a podpořit chronická degenerativní onemocnění.
104. Vysoký příjem sacharózy může být důležitým rizikovým faktorem rakoviny plic.
105. Cukr zvyšuje riziko dětské obrny.
106. Vysoký příjem cukru může způsobit epileptický záchvat.
107. Cukr vykrmuje rakovinové buňky.
108. Cukr způsobuje vysoký krevní tlak u obézních lidí.
109. Nitrožilní výživa s glukózou může omezit přísun kyslíku do mozku.
110. Cukr zvyšuje hladinu estradiolu ( nejsilnější forma estrogenu) u mužů.
111. Cukr může snižovat hladinu vitamínu E v krvi.
112. Cukr může přispívat k rozvoji Alzheimerovy choroby.
113. Cukr podávaný předčasně narozeným dětem, zvyšuje hladinu krevního cukru, což způsobuje ztrátu cenného cukru, vody a solí močí a zvyšuje riziko dehydratace a elektrolytového rozvratu.
114. Cukr podávaný předčasně narozeným dětem též ovlivňuje množství produkovaného oxidu uhličitého, což dále zhoršuje potíže s plícemi.
115. Cukr může způsobit či zhoršit akné.
116. Cukr hraje roli při vzniku rakoviny slinivky u žen.
117. Dieta s velkým množstvím rafinovaného cukru snižuje učební kapacitu mozku.

Webové stránky Dr. Appleton a zdroje, z kterých čerpala naleznete na www.nancyappleton.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Iva (Ne, 1. 12. 2002 - 16:12)
Ráda nacházím informace tohoto typu, velice ráda si přijdu poslechnout koncert na podporu dobré věci. S Chlorellou tabs. mám již 3 roky osobní zkušenosti a jsem velice potěšena, že přibývá stále více lidí, kteří se rozhodnou včas něco pro sebe udělat a nečekají až když už se nemoc projeví.
klara (Út, 3. 12. 2002 - 11:12)
od doby co nejim cukr ani jine sladkosti, tak se mi vyrazne zlepsila plet a netrpim jiz tolik na gynekologicke zanety. myslim, ze na tom neco bude.
jarka (Út, 18. 10. 2005 - 14:10)
Musím argumentovat - základní složky výživy sice jsou CUKRY, TUKY a BILKOVINY, ale mezi cukry se neřadí jen a výlučně BÍLÝ cukr, ono totiž tato jednoduchá trojice je opravdu pouze pro žáky ZŠ, protož již na S¦ si každý student dokáže spojit pojem CUKR a SACHARIDY.
Jinak zastávám názor, že bílý cukr ano, ale v přiměřeném množství, v dnešní době je opravdu "přecukrováno" a to ve všech potravinách. Největší problém ovšem vidím ve spojitosti cukr´= odměna. Dítě si poté toto psychické libidum dopřává i v dospělosti. Cukr samotný nadváhu nezpůsobí, ovšem pozor na kombinaci s tuky (čokoláda, smetanové zmrzliny).
Co se týče zdravotní stránky - osobně mohu doporučit nahradit cukr medem nebo fruktózou, měla jsem 2 roky problém se zánětem moč.cest, na radu mého "biourologa" jsem vysadila na 6 měsíců cukr (s velkým úsilím) a tařka jsem se zbavila svých urologických zánětů.
Bastian (Po, 2. 12. 2002 - 14:12)
Pani doktorka je cukrem, zřejmě posedlá, cukr prostě může za všechno negativní (zvýšení hladiny dopaminu a serotoninu nicméně negativní být nemusí právě naopak a je to zřejmě důvod proč na sladké vzniká závislost. Zdá se, že kdyby se paní doktorka zaměřila na cokoliv jiného najde také minimálně 117 škodlivých vlivů té ktéré substance.
Vlada (Po, 2. 12. 2002 - 23:12)
Cukr je droga, kosila armady jiz ve staroveku - kdyz se cpali masem ci zeleninou a obilovinama bylo vse ok... ale jakmile zacali se sladkostma - jejich bojeschopnost prudce klesla.

Ja osobne vidim v cukru mnohem vetsi nebezpeci nez v tabaku ci v alkoholu. Hlavne proto , ze se o teto droze vubec nemluvi a skoro ani nevi.
D (St, 22. 1. 2003 - 10:01)
Pokud jde o barvu, přimlouval bych se spíše za 'bílý' než 'bili', no a o 'zavyslosti' se raději nebudu šířít.

Řekněte mi, jedinou látku, která člověku nemůže ublížit. Taková látka prostě neexistuje, takže článek tak jak je předložen (bez zdůvodnění jednotlivých hrozeb a tomu odpovídajících množství) považuji za informačně pustý.

A když si zavzpomínáte na školní léta, tak zjistíte, že základními složkami výzivy jsou cukry, tuky a bílkoviny. Zkste nepřijímat ve stravě žádné cukry a brzy zle dopadnete!
Arny (Po, 30. 11. 2020 - 17:11)
Mílíte se, cukry typu bílý čili rafinovaný cukr zná lidstvo asi tak 200 let a k životu je nikdo nepotřebuje nehledě na to že lidský organismus není za tu krátkou dobu na tento typ cukru adaptován evolučně. Jediný cukr toho to typu se dlouhodobě používá med, ale ten byl poměrně vzácný a nebyl součást každodenní stravy. Bílý cukr je "zdegenerovaný" sacharid. Součástí potravy člověka jsou tedy sacharidy. A je jich mnoho, od jednoduchých napriklad glukóza až velmi složité jako například nevstřebatelná vláknina.Dokonce krovky brouků, chytin je vlastne složitý sacharid. Rafinací je ze sacharidů odebráno vše prospěšné a konzumací si takový cukr bere zpět co z něj bylo rafinací odebráno z organismu. Je to obrovský zdroj takzvané prázdné energie. Proto tolik škodí. Je průmyslem zneužíván pro na něm vznikající zavislost. Je to legální velmi nebezpečná a škodlivá droga která ačkoli se to nezdá tak zabíjí.
jipe (St, 11. 12. 2002 - 21:12)
Ona je naprosto analogická situace i u cukru nerafinovaného, který obsahuje některé složky, jež negativní působení ještě podtrhnou.
Koho omrzel život, může používat sladidla umělá. Obvzláště je to "ňamka" pro diabetiky. jp
annamina (Čt, 9. 1. 2003 - 19:01)
Tak to co sem si zrovna letmo procetla mi jen potvdilo muj usudek o cukru a sladkostech ale netusila sem , jak hruzny dopad muze vyvolat v lidskem organismu.
poucme se z antiky?
predstavte si: v americke skole dava nechutne obtloustla ucitelka detem bombony na konci vyucovani.
americka kultura si od ranneho detstvi pestuje sve zavyslosti, ktere ji dovedou k odzbrojeni.
annamina (Čt, 9. 1. 2003 - 19:01)
Tak to co sem si zrovna letmo procetla mi jen potvdilo muj usudek o cukru a sladkostech ale netusila sem , jak hruzny dopad muze vyvolat v lidskem organismu.
poucme se z antiky?
predstavte si: v americke skole dava nechutne obtloustla ucitelka detem bombony na konci vyucovani.
americka kultura si od ranneho detstvi pestuje sve zavyslosti, ktere ji dovedou k odzbrojeni.
nicky (Po, 13. 1. 2003 - 21:01)
proc teda tak dobre chutna,sladime,medime a milujeme sladke??
rameno (Út, 17. 12. 2002 - 18:12)
Máš naprostou pravdu. Kdyby se nejedl cukr, zdravotní pojištění a stát by ušetřily miliony.
karding (So, 5. 4. 2003 - 22:04)
Honza má naprostou pravdu! Každou chvíli se dozvídáme nějaké nové informace o jídle, které bylo donedávna šíleně zdravé a nyní je to největší jed. Naopak potraviny, které se považovaly za nezdravé, takové prý nejsou a tak dále... Myslím si, že nejlépe udělá ten, kdo jí od každého něco. Pokud vím, tak člověk je odpradávna všežravec a tak to má asi být. Prostě bohatá strava složená ze všech základních složek (tzn. i cukru).
Roman (St, 16. 2. 2005 - 22:02)
Odpíchni se právě od toho, co je člověk od pradávna a zjistíš, že nikdy v tomto období bílý cukr nepožíval, tělu proto není vlastní, stejně jako některé další potraviny vyrobené člověkem a odtržené právě od toho původního "pradávna", které máš na mysli. Nic ti nevnucuji, ale stačí se nad tím logicky zamyslet.
Roman (St, 16. 2. 2005 - 22:02)
Lépe bych to nenapsal... Zamyslete se bez nějakého přesvědčování nad tím, jestli by v tom nemohl být kus pravdy. Podivejte se, kolik různých nemocí se vyskytuje u zvířat a kolik u člověka. Je jich několikanásobně víc a drtivá většina je způsobena stylem života, zejména stravou... Bílý cukr je na předních místech... Trochu "selského rozumu"....
"doktor" (Út, 12. 8. 2003 - 16:08)
Myslím si, že není příliš zdravé strašit lidi 114 důvody proč nejíst cukr. Taková tvrzení, ať už paní "doktorky" nebo paní "profesorky", a jednostrané diety škodí víc než kýžený cukr. Předpokládám, že k většině nezdravých příznaků dochází při konzumaci velkých množství a pochybuji, že někdo tak drasticky onemocní po oslazeném čaji. Čekám, kdy se paní "doktorky" zmíní ve svých příspěvcích o tom, že když někdy pije vodu (bude chybět údaj že myslí 20 litrů najednou) může si vážně ohrozit řadu fyziologických funkcí. Každá látka je totž jedem, záleží pouze na množství a jedy v malých dávkách léčí.(Paracelsus)
Petra (Čt, 25. 3. 2004 - 12:03)
Pročítám komentáře k článku o cukru a je mi smutno. Většina jich článek odsoudila a přitom v něm nic nezakazuje jíst CUKR. Je zde jen uvedeno co všechno může způsobit v našem těle či nepříznivě ovlivnit. Je jen NAŠE volba, jaký chceme prožít život. Díky článku víte kam bude směřovat, když budeme dál sladit. Cukr není totiž jen oslazený čaj, jak uvádí jeden komentář, ale přečtěte si někdy obsah výrobku, který denně kupujete a pak vemte další a projděte si celý obsah svého nákupního košíku budete překvapeni. Cukr neobsahuje nic zdravé (bílí rafinovaný), jen nám CHUTNÁ. A o to jde... tento článek je jen podanou pomocnou rukou, informací pro Vás a je na Vás jak s ní naložíte. Je mi těžko u srdce, když slyším říkat lidi kolem sebe, že dítě by mělo jíst sladké a že mu to prospívá a kdo mu sladké nedá ten mu škodí??? A při tom máme po ruce vždy jablíčka, třešně, jahody, meruňky, hrušky... A na závěr pro všechny, žijeme dle svých závěrů dle své hlavy a tak se podívám do pusy a vidím kazy a tak asi na tom něco bude nemyslíte?, podívám se na klouby a záda a cítím co? bolest a tak asi na tom něco bude a tak můžu pokračovat 117krát. PZ
doktorka (Út, 16. 12. 2003 - 23:12)
Je pravda, že po slazeném čaji nikdo neonemocní, avšak po každodenním slazeném čaji, kávě, čokololádě, sušenkách, slazených limonádách, kečupech, musli tyčinkách a dalších sladkostech bohužel ano. A pokud se zeptáte mladých lidí, co jedí, tak zejména u mladých dívek velmi často narazíte na tento druh jídelníčku a závislost na cukrech. Když se k tomu přidá narušení střevní mikroflóry a pomnožení kvasinek po užívání antibiotik a hormonů jde často o vznik velmi závažného problému, jelikož kvasinky se dále díky přísunu cukru množí v těle a způsobují rozličné potíže. A pokud dojde k přemnožení kvasinek, tak bohužel pak mohou zdravotní potíže způsobovat i slazené čaje.
Hellraiser (St, 23. 11. 2005 - 18:11)
Nevim, ale co jsem tak četl o cukru tak je to jediny zdroj energie pro mozek.Nevím sice z čeho se skládá rafinovaný cukr (chápu že bych se divil, ale i výroba pytlíkového čaje, nebo magi do polévky je dobrej humus),ale základ by mělo bejt něco jako C6H22O11 což se v organismu přemění na glukózu a přebytek na tuky.No a glukóza je základní palivo organismu (jo je to taky cukr:) ).
Zajímalo by mě co by paní Appletonová řekla kdyby si přečetla o účincích kyslíku na buňky to by se divila.
Roman (St, 16. 2. 2005 - 22:02)
Základními složkami sice jsou cukry, tuky a bílkoviny, ale záleží na formě. Jednoduchý cukr přijmutý např. z nějaké rostliny je úplně jiný cukr, než ten, kterým se dochucuje většina potravin, tedy cukr rafinovaný. Vodou, která zmrzla v konvi, taky kytky nezaleješ....
Věra (Pá, 25. 3. 2005 - 09:03)
Je fajn, že paní doktorka přišla na všelék nemocí. Ano, také si myslím, že je posedlá cukrem. Nic není černé a bílé. Člověk má jíst vyváženou stravu a nezabývat se jen tím, kolik čeho příjímá. Život je taky přeci o něčem jiném, než že si budu dělat hlavu, že dnes jsem snědla čokoládu a moje dítě taky. Přijde mi to jako hon na čarodějnice, kdy si budem myslet, že za vším je cukr.Já osobně ho mám ráda. Jsem zdravá, štíhá, bez kazů zubů, moje dětičky porodní váhu rozhodně nízkou neměly. Staře taky nevypadám, vlastně na kažký bod bych mohla odpovědět - ne. A ještě si neodpustím, ten kdo srovnává konzumaci cukru s alkoholismem a nikotismem, by se měl zamyslet nad svým přístupem k jídlu a navštívit doktora přes duševní zdraví.
KatkaP (Pá, 31. 3. 2006 - 16:03)
tak se mi zdá, že konzumací bílého cukru si požkodím úplně všechny orgány v těle, ale píšu proto, že mi přijde velmi neodborné psát do vědeckých výsledků, že cukr negativně ovlivňuje nadledvinky(to nepopírám, o to nejde)když správně se jmenují Nadledviny.za nedledvinky na LF při zkoušce jsou schopni člověka vyhodit, tak bych očekávala, že když už sepisují odborné výsledky,tak správně.
Doubravka (Ne, 23. 4. 2006 - 21:04)
Máme nově varnou desku. Je zajímavé, že cokoliv na ni rozleju či vysypu, jde to normálně umýt. Ne tak cukr (a to používám jen hnědý cukr, ale asi je to všechno stejné svinstvo) - ten desku ROZLEPTÁ. Nechci si ani představovat, co dělá v mých vnitřnostech..
Jan (Čt, 2. 11. 2006 - 18:11)
Paní Věra má štěstí- štíhlá,zdravá hmmm....Cukr je z větší částí chemická látka.Tak DOBROU CHUŤ!! A výživa pro mozek??Ano ,ale jiný cukr- ten , který obsahuje přirozeně zelenina,ovoce a obilná zrna.
Návštěvník (Ne, 18. 2. 2007 - 10:02)
vite , ze maggi je z konskych kopyt
Návštěvník (Ne, 18. 2. 2007 - 10:02)
vite , ze maggi je z konskych kopyt
Včela (Ne, 18. 2. 2007 - 10:02)
A co tak medík?Super potrava pro mozek.když k tomu přidáme kyslík ,mame perfektní dvojici pro výživu zázraku jménem-MOZEK.
cukrouš (Ne, 18. 2. 2007 - 10:02)
Po přečtení článku jsem nabyl dojmu, že nebudu-li jíst cukr, nikdy nezemřu. No, tak hurá!
Včela (Ne, 18. 2. 2007 - 10:02)
No,je to umělina,spíš zkusit žrát to,co zvířata(nevaří),a celkem ani k doktorovi moc nechodí,protože žadné nemají.Umřou sice taky,ale po celou tu dobu se jim celkem dobře žije.
pro včelu (Čt, 28. 8. 2008 - 14:08)
...víš co je to VETERINÁŘ?
swen66 (So, 22. 11. 2008 - 19:11)
Tak to už si raději kafe neosladím....
Návštěvník (So, 22. 11. 2008 - 23:11)
TO UDELAS DOBRE A O VANOCICH SI DEJ ZEMLOVKU! :-((
Ondřej Veselý (Pá, 5. 3. 2010 - 21:03)
Za dva dny sme s kamošek sežraly 1.5 kg cukru takze kazdej 0.750kg a pořád žijem hustý co lepší než drogy :D
Votes (Čt, 17. 2. 2011 - 01:02)
Šmarja lidi doufám, že nejste tak blbí abyste tohle brali vážně :-) A autorka by si měla šlehnout trochu cukru, pač evidentně kecá z hladu :-D
bily a hnedy (Pá, 4. 3. 2011 - 16:03)
toto se vztahuje na bily rafinovany cukr .. hnedy nerafinovany cukr je pro telo prospesny
? (Pá, 4. 3. 2011 - 20:03)
Čím je nerafinovaný cukr prospěšný? Těma sračkama, co obsahuje navíc?
Viktor (Ne, 4. 12. 2011 - 17:12)
Cukr je totiž rafinovanej-vypadá to po požití že neškodí,ale škodí. Dlouhodobě vás rozežírá.
Ano (Ne, 4. 12. 2011 - 19:12)
ani moc ovoce se nemá, obsahuje sacharozu, maso, to zase má bílkoviny a puriny a kdovíco...Cukr je zabiják,ryby taky:-)) Je to v háji, nejzdravější je umřít hlady.
Samozřejmě ničeho se nemá jíst příliš, toť vše. Cukr by neškodil,kdyby lidi nežrali cukr ve všem a na kila.
Nezdrvější je … (Ne, 4. 12. 2011 - 20:12)
ani moc ovoce se nemá,...Zelenina a obilí plné postřiků, maso plné hormonů a antibiotik. Tuky uspávají cévy a jsou kalorické o cukru tu řeč již byla, sůl zvyšuje tlak, v balené vodě je rozpuštěná část umělohmotné sklenice v nebalené vodě je chlór zabíjející mikrofloru ve střevech.
Vzduch se dá dýchat jen stěží,když je tu už měsíc inverze.
Takže je nejlepší poměřit se zbouchnout si rakev, vykopat si hrob, obléci se do černého, omýt se a oholit skočit do rakve, zabouchnout víko a čekat, až na Vás jen někdo navalí zbytek hlíny a rodina sežene pár plaček.
Přeji hezký zbytek víkendu, jen zvesela!! :_DDDDD
Helena/Ano/ (Ne, 4. 12. 2011 - 20:12)
Zelenina a obilí plné...To máš skvělej nápad! Hurá pro rakvičku:-)) Ale mám problém, sice mám hodně kamenitou půdu na pozemku. Kdo mi vykopá jamku?? Zase když už ted nebudu jíst, nemusí být moc velka a hluboká. Ale víko nezabouchnu, budu čekat s cigárem v puse, páč nemá cenu nekouřit. Možná by sebou bodla láhev Rumu:-D
Honza pro Helenu, (Ne, 4. 12. 2011 - 21:12)
To máš skvělej nápad!...hodně kamenitá půda nemusí být problém, krompáčem se kope ledaco, popř si vypujčiv půjčovně zbíječku.
Na hloubku jsou jistě nějaké normy, předem si je raději zjisti, ať tě potom neproklíná ten co tě bude muset z toho tahat a hloubit to.
Klidně kuř, záleží jak bude velká zima,jak dlouho to bude trvat.
Rum ti schvaluju taky, kdy do toho jdeš?
Helena (Ne, 4. 12. 2011 - 22:12)
hodně kamenitá půda...Honzo, myslela jsem skoro okamžitě. Ale jak se tak flákám u počítače, mi chcípnul kotel a zjistila jsem,že je zima. Teda venku jistě větší, nějak se mi do zimy nechce.Asi zatím zůstanu u plánování-to ostatně dělá i naše vláda, coby ne já chudinka laická:-)
Jen mně napadá, jestli nemám trenovat pití rumu-ono zvracet až v rakvičce by bylo blbý:-))Asi to chce pořádný nácvik.
Jindřich (Po, 14. 1. 2013 - 11:01)
Nebylo by lepší napsat čemu neškodí?
! (Po, 14. 1. 2013 - 15:01)
Jsou to jen kecy rádobyvědců, kteří se potřebují zviditelnit, a když to půjde, tak si i trochu vydělat.
? (Čt, 27. 11. 2014 - 17:11)
A ty si myslíš, že ty umělý sračky jsou něco lepšího? Cukr je aspoň přírodní a tělo ho potřebuje jako zdroj energie.Když budeš se cpát jenom tou chemii stejně zhebneš!
?????????????? (Út, 6. 12. 2016 - 13:12)
??????????????
Anonym (So, 18. 2. 2023 - 04:02)
Dobré ráno přeji mohl bych dostat kontakt na tuto paní doktorku co to jsem napsala děkuji.
Reklama