Reklama

Psychické problémy a INVALIDITA

iren38 (So, 17. 9. 2011 - 23:09)

A ty nám snad do hlavy...Na to nemám co dodat!Ale asi potřebujete opravdu odbornou péči.Není normální někoho soudit,s mojím důchodem byste si musela vzít i moje dva nádory v mozku,dvě prodělané mozkové mrtvice,24 hodinovou hudební produkci,kdy vám v hlavě běží různá hudba,dětské říkanky,syčící papiňák,pláč dítěte a to všechno dohromady,bez možnosti to jakkoli vypnout a kamkoli utéci,je to se mnou úplně všude,
3 roky v kuse,ještě máte zájem?

- (So, 17. 9. 2011 - 10:09)

Prosím,aby jste nesoudili a...A ty nám snad do hlavy vidíš? Ráda si ten Tvůj ID vezmu... Můj psychiatr je toho názoru, že ho často mají i lidé s menšími potížemi, než já.

iren38 (So, 17. 9. 2011 - 01:09)

Dobře,napíši ti názor a...Prosím,aby jste nesoudili a neodsuzovali lidi,kteří mají ID pro psychické obtíže.Nikomu do hlavy nevidíte a chytračit,to dovede kdejaký hlupák.Myslím,že dnes je spoustu vyšetření,která odhalí,jak na tom dotyčný skutečně je,včetně psychologického testu a pobytu v PL.Sama jsem to absolvovala,vím o čem mluvím.Jinak mě byl přiznán ID 3.stupně,ráda vám ho přenechám,pokud mi někdo dokážete vrátit moje zdraví.S pozdravem Iren

E (Út, 13. 9. 2011 - 10:09)

Ročný pobyt na...Děkuji, lidičky, tak to asi na tohle nepůjde, bude to asi jen lehčí deprese.

MARIAN (Út, 13. 9. 2011 - 08:09)

Ročný pobyt na psychiatrickej klinike pod dohľadom kvalifikovaných psychiatrov ti na ich odporúčanie zaistí ID, ovšem musíš počítať s tým, že ťa súdne môžu zbaviť svojprávnosti. Poriadne si premysli, do čoho strčíš hlavu. Psychika je komplikované ochorenie, nedá sa nasimulovať... Užívaj popri bežných antidepresív LEXAURíN - 1.5.3 mg, ten voči vnútorným stresom zaberá.

co.rine (Po, 12. 9. 2011 - 23:09)

Dobře,napíši ti názor a ber to tak.Mám dvě kamarádky,co mají ID na něco takového.Já si myslím že neprávem,ale kdo z psychiatrů si vezme na triko kdyby náhodou si stěžovatel něco udělal.V každým případě si vydělaly pohodlnej život dobře placenej a do práce načerno při důchodu běhaj.Třetí kamarádka co má v tomto směru dědičné určení,sice na psychiatrii celý život dochází,jí i nějaké prášky,ale pracuje-podniká,bojuje s depkama i eufóriema,a že to zatraceně nemá lehký-kam se ty dvě pápěry se svýma záležitostma na ni hrabou.Takže je to o postoji k životu a sebezapření,vůli,rozumu,i když sama vím,že to není lehké.Prokousala jsem se bez doktorů i prášků depkama-a byly tak zlé,že jsem si představovala, že jsem pod zemí a halda hlíny nade mnou,že jsem neměla sílu vystoupit z auta,i únavovým syndromem,který sice zkonstatovali,ale o ID nebyla řeč,čili práce 8 hod,zbytek spánek po celé dva roky.Se všema ostatníma věcma se jistě potýká/a to v pracovním procesu/spousta lidí, a jsou podle mého dost odstranitelné,jen zatnout zuby a začít bojovat,jako ta holčina o které jsem psala,a viz dívka o kousek výše..Možná je dost dobrá nápomocná představa,co by bylo,kdyby člověk skončil na vozíku,ochrnutý..aspoň mně to v nejhorších chvílích pomáhalo.

Eva (Po, 12. 9. 2011 - 21:09)

Dobrý den, zajímaly by mě vaše názory, jestli je možné získat ID nebo alespoň ČID na toto:
•přetrvávající smutná, úzkostná nálada
•negativní pohled na sebe a sebepodceňující myšlenky
•pocity beznaděje, pesimismu
•ztáta smyslu života
•ztráta zájmu a radosti
•nadměrná ospalost a spavost během dne
•přejídání se a přibývání na váze
•pokles energie, únava, ospalost, malátnost
•nezájem o sexuální život
•nadměrné polehávání nebo posedávání, neschopnost se přinutit k činnosti, odkládání činnosti
•myšlenky na smrt nebo sebevrždu
•neklid, nervozita, nadměrná podrážděnost
•potíže se soustředěním, zapamatováním si, rozpomínáním se a s pamětí vůbec
•zácpa
-snadná unavitelnost
•nadměrné obavy a starosti, neustálé pocity napětí
-vzteklost, zuřivost, podrážděnost, deprese
Ještě přidám: obsedantně kompulzivní porucha.
Děkuji za názory, budu vám moc vděčná!!!!!!!!!!
Užívám antidepresiva Seroxat s obsahem serotoninu, ale nějak moc mi nepomáhají. Děkuji!!!!!

- (Po, 12. 9. 2011 - 21:09)

já já já jenom já,abyses...Nějak se to tady opět rozjelo. Každý myslí především na sebe, a je jasné, že zvláště ti, kterým jde o to, aby si udrželi invalidní důchody a různé výhody a zneužívali ostatní.

§§ (Po, 12. 9. 2011 - 17:09)

Šárko, zřejmě ses už...já já já jenom já,abyses sama neposrala.

Šárko (Po, 12. 9. 2011 - 15:09)

Evi,to je jako by jsi mně...Šárko, zřejmě ses už "posrala" Ty..., jiného asi nejsi schopna. Tím vším, co Eva napsala, trpím také, a nejen tím.... V mládí jsem měla navíc silnou OCD (téměř nemohla vyjít ven, jak jsem vše kontrolovala), myslíš si, že to někoho zajímalo? Později BAP. Přesto jsem mnohé dokázala, stejně jako mnoho ostatních lidí.Jsem VŠ, navíc mám zahraniční vzdělání, mám zodpovědnou práci, rodinu a snažím se i přes všechny obtíže. Kdyby byli všichni, jako Ty, tak není, kdo by na ty důchody vůbec platil. Nerada živím takové vši, co ještě druhým nadávají.

NE (Po, 12. 9. 2011 - 15:09)

Dobrý den, zajímaly by mě...Zcela určitě ne. Já to mám také a ještě horší, beru Seroxat i AP, chodím k psychiatrovi i na psychoterapie atd, atd., a nikdo mě nikde z ničeho ani neomluví...

klaus (Po, 12. 9. 2011 - 10:09)

Těžko posuzovat. Někdo si...A COJSTE SI VYKŇOURAL VY?NIC,TAk TO JE VELKÁ ŠKODA,ŽE.ZRUŠIT BASY,POPRAVIT TO BEZEZBYTKU,VYHNAT CIKÁNY-NEPRACUJÍCÍ,PRACUJÍCÍ INTELIGENCI ZAKÁZAT MARODENÍ,ZRUŠIT DOKTORY,NEPŘEŽÍRAT SE,MODLIT SE MÍSTO KRITIZOVÁNÍ A NADÁVÁNÍ,NESVÍTIT A NEDĚLAT BORDEL-NIKDO BY TO NEMUSEL UKLÍZET-TO BY SE UŠETŘILO A TAKY BY NEBYLO OD VĚCI -PŘESTAT PLATIT ZDR.POJIŠŤOVNY-A NEMÍT V BANCE PRACHY TĚŽCE VYDŘENÉ POCTIVÍMI LIDMI,VLÁDU ZMENŠIT O 70%.A TED' PIŠTE CO SOUDÍTE O PSYCH.POSTIŽENÝCH,ANO?!A NE,ŽE JE TO MIMI MÍSU,TO STE MIMO VY,TY, ONA ,A ONI TAKY!

šárka (Po, 12. 9. 2011 - 06:09)

Dobrý den, zajímaly by mě...Evi,to je jako by jsi mně znala,je to dědičné a mi co se neumíme prát a jak psala ta hlava pomazaná,tak zalézáme do ulity,viď.Myslí si ,že se kvuli ní točí svět.Je plná předsudků a až se někdy sama zhroutí tak se z toho posere.A já odmítám dělat na politiky co se flákají a na romy,nechci platit tak vysoké daně a plomby do zubů,když o svůj chrup pečuji pravidelně a používám velmi drahé,ale už málo kvalitní zub.prostředky....A co na vězně,to hlava pomazaná nemaká,tak by to chtělo rovnou trest smrti,ať se snaží nechat na pokoji psych.postižené l. a maká jak šroubek,však si ty praky užije ve zdraví!!!!!!!!!

David (Po, 12. 9. 2011 - 00:09)

No nevím, zřejmě trpíš depresivní poruchou, ale na to asi není lehké ID získat. Snad jen, pokud by to bylo dlouhodobé a nepomáhala léčba. Léčíš se u psychiatra, co na to říká?

Eva (Po, 12. 9. 2011 - 00:09)

Dobrý den, zajímaly by mě vaše názory, jestli je možné získat ID nebo alespoň ČID na toto:
•přetrvávající smutná, úzkostná nálada
•negativní pohled na sebe a sebepodceňující myšlenky
•pocity beznaděje, pesimismu
•ztáta smyslu života
•ztráta zájmu a radosti
•nadměrná ospalost a spavost během dne
•přejídání se a přibývání na váze
•pokles energie, únava, ospalost, malátnost
•nezájem o sexuální život
•nadměrné polehávání nebo posedávání, neschopnost se přinutit k činnosti, odkládání činnosti
•myšlenky na smrt nebo sebevrždu
•neklid, nervozita, nadměrná podrážděnost
•potíže se soustředěním, zapamatováním si, rozpomínáním se a s pamětí vůbec
•zácpa
-snadná unavitelnost
•nadměrné obavy a starosti, neustálé pocity napětí
-vzteklost, zuřivost, podrážděnost, deprese
Děkuji za názory, budu vám moc vděčná!!!!!!!!!!
Užívám antidepresiva Seroxat s obsahem serotoninu, ale nějak moc mi nepomáhají. Děkuji!!!!!

sadsa (Po, 12. 9. 2011 - 00:09)

Co je to DN? Díky!

Hmmm (Ne, 11. 9. 2011 - 21:09)

BAP, HPO a GAD, na jednu...Těžko posuzovat. Někdo si to holt umí vykňourat, také nejsem na straně ID pro DN. Je nutné opravdu velmi přísně případy posuzovat a to několika komisemi, aby nedocházelo ke zneužívání. Jinak by měl v dnešní době důvod a nárok na ID skoro každý. Doba je zlá a stres velký. Jak k tomu přijdou Ti, kteří pracují i za cenu újmy na zdraví, a Ti s ID se věnují sobě a svým problémům??? Mluvím o ID pro DN.

Oli (So, 10. 9. 2011 - 13:09)

BAP, HPO a GAD, na jednu stranu ocenuji, že i přes tyto diagnózy pracujete, ale evidentně se v psychiatrii moc nevyznáte, že rovnou házíte všechny neurózy do jednoho pytle, já mám mimo jiné velmi těžkou somatoformní poruchu, na kterou by se dalo i umřít. ID tedy nemám, ještě studuji a chci pracovat, ale bez určitých kompenzačních pomůcek mohu zemřít, což je potvrzeno i lékaři. Pak mám kamarádku, která má ID na panickou poruchu, kterou má tak těžkou, že často nemůže vycházet z domu, často pro ni jezdí záchranka, ... . HPO mám taky a GAD taky, pak ještě spoustu jiného a můžu říct, že ID mě občas napadne, když už opravdu nemůžu, ikdyž můj sen je dostudovat výšku a pracovat v oboru. Tímto jen chci říct, že nárok na ID by neměly mít jenom schizofrenie, naopak zas znám spoustu kompenzovaných schizofreniků, kteří normánlě studují, pracují, ..., nejde to paušalizovat - schizofrenie - automaticky ID, neuróza - pěkně makat.

BAP, HPO, GAD (So, 10. 9. 2011 - 10:09)

tak m. p.,to si asi ještě...Na Vás je vidět, že jste pracovala jako dělnice, zřejmě nekvalifikovaná. V kanclu nedělám, mám daleko zodpovědnější a náročnější práci. Buďte ráda, že Vám na ten ID přispívám. Doufám, že se brzy bude přispívat adresně, a to těm opravdu potřebným, například rodinám s postiženými dětmi. Děti mám rovněž, to Vás nijak neomlouvá. Co je BAP a ataky, vím velice dobře z vlastní zkušenosti... Koukejte makat a nevyužívejte ostatní a stát, který je v této věci velice sociální... Mohu Vám ještě sdělit, že i můj psychiatr je toho názoru, že se mnoho DN za své dg. skrývá a zalézá do ulity.

iveta (So, 10. 9. 2011 - 05:09)

Mám tyto dg. (HPO,BAP,GAD),...tak m. p.,to si asi ještě neumíte představit,že nejsme všichni z ocele a už p.dr. a naše b. říkaly,strach zabíjí a t bez l.,rozumíte,nebo ne?tak to jsem pracovala10.let jako dělnice a ne jako vy v kanceláři a to mi bylo 17.,víte,že věkem se č. mnění a že vychovávám 3.potomky a jsem ráda,že pravidelně dýchám,víte co,vy mně připomínáte mojeho m.,nechápe,nevěří a je zlý na mně,to,že mám výčitky,že nevydělávám 15.tis. a spousta l. hovno dělá a ještě krade,politici a pod.verbež,na nás už toho moc nezbyde a zkuste si žít na pokraji společenství,když na vás koukají jak kdyby jste jim sebraly nos mezi očima,to je jako přirovnání sytý hl.nevěří....nevíte co se vám stane zítra a jak skončíte,studujte to a jestli i tak nepochopíte -je mi vás líto jako přejeté kočky......zbohem,hlavo pomazaná

Reklama

Přidat komentář