Reklama

Je to psychické týrání?

haninka (Čt, 24. 12. 2009 - 23:12)

Před deseti měsíci jsem se zamilovala a nastartovalo mě to, konečně k odchodu od mého manžela,který mě dlouhá léta ponižoval,přehlížel a nevážíl si mé lásky.Vždy mne dokázal přesvědčít,že pravda je jen jedna a to ta jeho !Mám již skoro dospělou dceru z prvního manželství,která si též nenašla nikdy cestu k mému manželi. Nejhorší na všem ovšem je ,že po odchodu od manžela jsem stále měla pocit,že mu patřím a se svým novým přítelem jsem se bála kdekoliv ukázat.Nebo jen tak jít na nákup.Stále jsem se bála ,že nás někdo spolu uvidí. Stále jsem měla pocit,že dělám něco špatně. Přitom svého nového přítele miluji,ale přesto jsem mu navrhla,že si ve všem musím udělat jasno a požádala jsem ho o chvíli pauzy v našem vztahu.Jenže jsem netušila,že to bude tak těžké.Ani on se mne nechce vzdát ! Miluji ho,ale přesto jsem se zase začala stýkat se svým EX s tím ,že potřebuje pomoc,že nedělám nic špatného,ale začala jsem trpět tím,že jsem svému EX ublížila.Nevím co dál,poraďte ,teď ubližuji příteli,který si to vůbec nezaslouží,ale ten pocit ve mně je ,že opravdu nevím co dál!!!

Marie (Po, 14. 12. 2009 - 21:12)

Ano, Marie, přesně tak to byo...Děkuji za názory a i za podporu. V takových situacích je ta podpora důležitá. Někdy jsou dny, kdy si říkám, že mi chybí energie a síla. Když člověk nemá modřiny, tak si ostatní myslí, že o nic nejde. Kdybych to sama nezažila, nevím, jestli bych věřila. Ti manipulátoři mají nás slabé zmáknuté a dělají si s námi co chtějí. Jsem ráda, za tyto příspěvky, posilují.

P. (Po, 14. 12. 2009 - 18:12)

presne tak Marie,i ja...Iveto, pokud ti predbeznym opatrenim byla sverena dcera, tak otravuj policii. Podej trestni oznameni.
Porad se v krizovych centrech, otravuj na socialce!
Ja osobne nemam zkusenosti, ale holky tady ano.
Zkus nam sepsat svuj pribeh, zatim tomu moc nerozumim...

Iveta (Po, 14. 12. 2009 - 16:12)

Ahoj, všichni, kteří, nebo...presne tak Marie,i ja prozivam v soucasne dobe rozvod,dite,majetek.Po 12 letem souziti s manzelem,jsme koupili cinzovni dum,ktery je samozrejme jen jeho,zastavil mi ucty,dcera je take jen jeho,kdo jiny by ji f.zabezpecil nez on a rozvod nechce a proc protoze chce ME.Psychicky me tyral,az jednoho dne jsem rekla a dost a odesla jsem,presto vsechno me chce zpatky,on bude bojovat vicemene kydat spinu ale zpatky by chtel rodinu,ja mam story na dlouho,to je jen obrazne.Ale mam predbezny opatreni vycovy dcery,samozrejme NEAKCEPTUJE,policie a socialka nepomuzou.Tak jeste zkusim lamparnu tam mi mozna pomuzou :],ma nekdo takove zkusenosti at se mi klidne ozve na [email protected] a drzim vsem zenskym pesti aby vse zvladli a nenechali sebou mavat jako ja.

saba (Ne, 13. 12. 2009 - 23:12)

Ahoj, všichni, kteří, nebo...Ano, Marie, přesně tak to byo i u nás, a u spousty dalších...Neboj se, chvilku to možná bude trvat, ale na své nohy se postavíš, vlastně už ses postavila...a uděláš další kroky, které budou stále víc a víc jisté a pevné... Neboj se. Ona i dcera pozná tu pravdu...Můj ex se taky prezentuje jako první po bohu, neomylný, jediný se správným názorem...a dlouho mu to hodně lidí baštilo, včetně mých rodičů....Ale nakonec si po nějaké době udělali svůj názor...ten reálný. Když přišli na to, jak dovede být zlý a mstivý. Držím palce, pokud bychom ti tu mohli nějak pomoci(myslím kdokoliv z nás), piš...Právní jednání všeho druhu mám taky za sebou v hojném počtu, a nejen já...takže možná i takovou radu zvládneme dát dohromady...Drž se, palce držíme my...:-)

Marie (Ne, 13. 12. 2009 - 22:12)

Ahoj, všichni, kteří, nebo spíš, které jste se staly oběťmi psychické manipulace. Já jsem dokázala odejít až po více než 30 letém manželství. Až když děti byly z dosahu a v tzv. bezpečí. Nyní jsem již půl roku odstěhovaná a stále z toho nejsem "venku", i když jsem ten hlavní krok už udělala. Pokud mám začít znovu, musím udělat další kroky po právní stránce. Toho se však moc bojím. Nevím, jak bude reagovat. V současné době už má "na své straně" dceru, protože dělá ze sebe toho hodného a já jsem ta, která se odstěhovala a opustila ho. Bydlím v podnájmu, nemám žádné úspory, protože veškeré peníze se používaly na úpravu "baráku". No a ten je jen jeho. Musím jen doufat, že budu mít práci a budu schopná hradit náklady. Někdy jsem zas na dně a přestávám věřit, že to zvládnu a dokážu. Moje rada je, pokud máte takového partnera, utečte a to co nejdříve. Nebojte se svěřit přátelům. Já jsem všechno tajila, moji rodiče měli dojem, že mám krásné manželství....

saba (Ne, 13. 12. 2009 - 07:12)

Horacio...jojo, to jsem opravdu odešla, za okolností, které mi ještě teď způsobují husí kůži na těle. A pro úplnost informace pro ty, kdo chtějí z toho začatovaného kruhu ven - dokud budou děti nedospělé nebo nedostudované, pořád jim takový partner bude více či méně ztrpčovat život. To jediné je všude. Nevím, jak je to možné, normální člověk zavře dveře, řekne si, jooo, když holt jsi chtěla odejít, tak si jdi, slabší nátury - mužské - taky chvíli citově strádají, ale tihle i když mají nějakou další partnerku, se prostě mstí, i po rozvodu deptají svou bývalou partnerku( no možná i někdy je psychicky týrán muž, ale zatím tu nikdo takový nepsal...)Otázkou zůstává, zda takový partner není spíš psychicky nemocný. Už mi to nezávisle na sobě řeklo pár lidí. Ale já s tím nic nehodlám dělat, už to není moje věc. ...Vidím to u svého exe, slyším to i od ostatních...Nedejte se, vydržte. :-)

. (So, 12. 12. 2009 - 17:12)

.

Horacio (So, 12. 12. 2009 - 11:12)

Ahoj sabo,jsi zbytečně skromná.Odejít od všeho,bez prostředků,jen s vůlí a chutí žít a být,chce velkou odvahu,statečnost,pořádnou dávku rozhodnosti a vnitřního moudra.

saba (So, 12. 12. 2009 - 10:12)

Horacio, i já děkuji...ale nejsem ani statečná, ani moudrá....jen mám těch pár smutných zkušeností, trochu citu a malej mozek...:-))

jana D. (Ne, 6. 12. 2009 - 20:12)

Jani svet uz je tak zlej.Ma...Renys,to co Tě potkalo je hrozné a moc s Tebou cítím.Doufám,že se ti daří už líp.Moc Ti přeji klidný a šťastný život.Ahojky

jana D. (Ne, 6. 12. 2009 - 20:12)

Je fajn,že takovéto stranky a diskuze jsou,že si zde člověk může popovídat s lidmi co mají dobré srdce a obdobné problémy a starosti.Přeji dobrou noc a Horacio moc děkuji.

Horacio (Ne, 6. 12. 2009 - 18:12)

sabo,děkuji Ti za všechny,jsi statečná a moudrá žena a Tobě Jani držím palce,určitě to dobře dopadne,teď už bude vše jen lepší.Mám velkou radost,opravdu.Kdykoliv přijď,někoho tu vždy najdeš.

saba (Ne, 6. 12. 2009 - 17:12)

Děkuji Všem za názory a jsem...Pokud se budeš na cokoliv chtít zeptat, prosím, napiš sem, rádi ti pomůžeme. Je dobře, že maminka v takové situaci má oporu, že má kam odejít. Pa.:-)

jana D. (Ne, 6. 12. 2009 - 16:12)

Děkuji Všem za názory a jsem si teď jistá,že už ho nenecháme takhle týrat mámu.Sešli jsme se u nás doma a domluvili jsme se,že podniknem záchranný krok a mámu od něj odpoutáme.Snad nám to výjde a vše dobře dopadne.

saba (Ne, 6. 12. 2009 - 13:12)

Dobrý den,prosím o radu,vubec...Jani, je jen otázkou času, kdy psychické násilí přejdek fyzickému. Situace se bdue zhoršovat. Vím, o čem je řeč, před dvěma roky jsem sem prvně přispívala a bála se každého dne, co se zase stane. Utekla jsem bez peněz, skoro beze všeho, nechala plno věcí v našem společném domě, o který se doteď soudím a vypadá to tak, že půjde do exekuce...Ale ničeho nelituji, i když přijdu o všechno, nepřišla jsem sama o sebe. Nemusím už snášet jeho povahu, nemusím se cítit přezíraná, odstrkovaná, nemusím žít s arogantním člověkem, nemusím se bát, že po výměně názorů mě zase chytí pod krkem nebo mi dá facku, že padnu...NEMUSÍM. A nehodlám. Strach nikdy nebyl dobrým důvodem, proč setrvávat ve vztahu, a pokud se mamince nelíbí jednání jejího partnera, má právo se rozhodnout a odejít. Nenech to dojít tak daleko, kdy ji plně ovládne strach a zcela zničí její normální povahové rysy, zničí ji samotnou. Pomoz jí. Přece to tátovi nebude pořád procházet. Můžete se poradit na nějaké lince důvěry - Bílý kruh bezpečí třeba. Také jsem tam kdysi volala...Držím palce.

Horacio (Ne, 6. 12. 2009 - 13:12)

Jani,nemáš za co děkovat,nic jsem pro Tebe neudělal.To jen soucit s Tvou maminkou mě nenechává klidným a moc bych přál jí i Tobě,ať nadcházející krásné a sváteční dny prožijete v klidu,lásce a pohodě,nikoli v napětí a strachu.Dobře si přečti příspěvek Renys,je až mrazivě skutečný.

Renys (Ne, 6. 12. 2009 - 12:12)

Jani svet uz je tak zlej.Ma mamka zaplatila tyranim a cekala tak dlouho az ji otec jednou vecer celou skoro rozsekal.........Tehdy my bylo 12 let.Dnes je my 33.Ale poznamenana sem tím cely zivot .Z tyranem sem svym zpusobem zila i ja.Res to z tvou maminkou a jdi treba i za pravnikem.......Nenechte to dojít tak daleko.Policie vam nepomuze dokud se Vam neco nestane.

jana d. (Ne, 6. 12. 2009 - 12:12)

Horacio děkuji,hodně to pro mě znamená.Máš pravdu,doufám,že to dobře dopadne.Děkuji moc za radu a podporu.

Horacio (Ne, 6. 12. 2009 - 12:12)

Jani,nečekej na to,až mamince opravdu něco udělá.Tihle muži,kteří si vybíjejí svou zlost na ženě,bývají velcí slaboši a především zbabělci.Máš svého partnera,nebo kamaráda a to přesně to,čeho se on zalekne.Až proti sobě uvidí muže,nikoli bezbrannou ženu,rozmyslí si někomu ublížit.A pokud opravdu nemáš nikoho takového,kontaktuj Policii,řekni jim přesně to,co tady nám.Oni bohužel nic nemohou,pokud k útoku nedojde,ale možná s ním alespoň promluví a už to je strašně moc.Nenech v tom maminku samotnou,budou Vánoce a takový gauner si nezaslouží ani jednu jedinou špetku soucitu.

Reklama

Přidat komentář